Sedat Şahin, 100 Araçlık Konvoyla Cezaevinden Çıktı

İstanbul 9

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen organize suç örgütü lideri Sedat Şahin, Kandıra Yüksek Güvenlikli 2 No'lu F Tipi Cezaevi çıkışında 100 araçlık konvoyla karşılandı. Amerikan tipi zırhlı bir araca binen Şahin, Kandıra otoban gişeleri yakınlarında bir lokantada yemek molası verdi.
Sedat Şahin, Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesi ile bir işadamının öldürülmesine teşebbüs etme olaylarına ilişkin müebbet ağır hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Avukat Ali Rıza Dizdar tarafından yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102'inci maddesi kapsamında yapılan müracaat değerlendirilerek tahliyesine karar verilen Şahin, Kandıra'dan saat 15.00'te çıkarak Lincoln marka zırhlı bir araca bindi. Cezaevi çıkışında 100 araçlık bir konvoy tarafından takip edilen Şahin, Kandıra otoban
gişeleri yakınlarında bir çorbacıda mola verdi.
Çok sayıda basın mensubu ve canlı yayın araçlarının da takip ettiği Şahin'in açıklama yapması bekleniyor.
''Sahra Operasyonu'' adı verilen soruşturma kapsamında 53 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesi ile bir iş adamının öldürülmesine teşebbüs etme olaylarının da aralarında bulunduğu 6 eyleme yer veriliyordu. Sedat Şahin'in 3 kez uygulanmak üzere, ''taammüden adam öldürmeye azmettirmek'' suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, ayrıca ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'' ile ''gasp'' suçlarından da 4,5 ile 29 yıl arasında
değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Sanıklar hakkında yargılamayı yapan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, bu dava dosyası ile Kadıköy'de bir oto galerisinin kurşunlanması ve Kanber Ocaklı'nın kaçırılarak gasp edilmesi olaylarına ilişkin açılan dava dosyasının da birleştirilmesine karar vermişti.
Bu arada avukat Dizdar'ın aynı dava kapsamında tutuklu olarak yargılanan Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin hakkında yaptığı başvurunun ise halen incelendiği öğrenildi.
Öte yandan, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, aynı dava kapsamında yargılanan 2 sanığın da tahliyesine karar verdiği belirtildi.