Ödemiş Belediye Meclisi Yeni Hastane Yeri İçin İmar-plan Tadilatı Onayı Verdi

Ödemiş Belediyesi 2011 yılı Ocak ayı ilk toplantısı 3 Ocak Pazartesi akşamı belediye meclis toplantı salonunda yapıldı

Ödemiş Belediye Meclisi Yeni Hastane Yeri İçin İmar-plan Tadilatı Onayı Verdi
Ödemiş Belediyesi 2011 yılı Ocak ayı ilk toplantısı 3 Ocak Pazartesi akşamı belediye meclis toplantı salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Bekir Keskin başkanlığında yapılan belediye meclis toplantısında önemli konular görüşülürken, yeni hastane yeri konusundaki tartışmalar ön plana çıktı.
Toplantıda, yapımı Birgi çıkışında devam eden Kültür Sarayı'nın belediyeye devri konusunda görüşmeler yapmak üzere Belediye Başkanı Bekir Keskin'e yetki verildi.
Şehir dışından gelen turist otobüsleri için yeni bir otopark alanının düzenlenmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.
Toplantının asıl önemli gündem maddesi olan yeni hastane yeri konusunda, imar komisyonunun mimarlar odası ve inşaat mühendisleri odası temsilcilikleri ile birlikte hazırlanan raporunun tamamlandığını belirten Belediye başkanı Bekir Keskin; imar komisyonunun, hastane yeri için Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi karşı köşesinde kalan yaklaşık 100 bin metrekarelik alan için en olumlu rapor verdiğini söyledi.
Konuyla ilgili görüş belirtmek için söz alan CHP ve AK Parti'li üyeler, bu işin biran önce çözülmesi gerektiğini söylediler. Başkan Keskin, konuyla ilgili tartışmalar devam ederken proje konusunda geri kalmanın söz konusu olmadığını, plan ve proje gibi teknik işlerin devam ettiğini söyledi. Belediye Meclis üyesi Hüseyin Kurt, bu işe siyasetin bulaştığını belirterek, Ödemiş'in gelecek kuşaklara doğru işler bırakabilmesi için belediye meclis üyesi ve parti grubu olarak en doğru yerin lise karşısındaki alanın olduğunu söyledi. Kurt, bu yerin Kiraz ve Beğdağ bağlantısı ile çevre yolu girişinde bulunmasının büyük avantaj oluşturduğunu söyledi. CHP'li üyeler, konuyla ilgili yazışmaların kendilerini şaşırttıklarını belirterek, yeni hastane yeri konusunda yapılan acil yazışmaların çevre yolu, TOKİ ve çöp deponi alanı konularında da gösterilmesini beklediklerini söylediler.
AK Parti adına konuşan Belediye Meclis Üyeleri İsmail Gölcük ve Hasan Uruktan da projenin AKP'li Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını belirterek, "Ödemiş'e önemli yatırımlar yapıyoruz" dediler.
Uruktan, konuyla ilgili tartışmaların uzadığını belirterek, "Tire bizi geçti. Biran önce bu işi sonlandıralım, Ödemiş'e modern bir hastane kazandıralım" dedi. Uruktan, at yarışlarının yapıldığı alanı Sağlık Bakanlığı'nın seçtiğini ve yapılması için biran önce harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Zaman zaman gerginleşen toplantıya komisyonun son kararı belirtmesi için ara verildi. Toplantının sonunda İmar Komisyonu'nun konuyu değerlendirdiği ve yapımın gecikmemesi için "at yarışları yapılan alanda" yapılacak proje için imar onay verdiği belirtildi.