Gümüşhane'de 3,5 Kilometrelik Kanalizasyon Hattından 10 Kamyon Katı Atık Çıktı

Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan şehir kanalizasyon hatlarının temizlenmesi işi devam ediyor

Gümüşhane'de 3,5 Kilometrelik Kanalizasyon Hattından 10 Kamyon Katı Atık Çıktı
Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan şehir kanalizasyon hatlarının temizlenmesi işi devam ediyor. Yaklaşık yirmi gün önce Bağlarbaşı Mahallesinden başlatılan temizleme çalışmalarında kanalizasyon hattının yaklaşık yarısına kadar gelindiği belirtildi.
Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Serkan Öztürk yapılan temizlik çalışmaları neticesinde 3 bin 500 metrelik hattın temizlendiğini belirterek yaklaşık 10 kamyon katı atığın kanaldan vidanjör marifetiyle çıkarıldığını söyledi.
Temizlenen hatlardan çıkan sıvı maddelerin tekrar kanalizasyona verildiğinin altını çizen Öztürk, "Kanalizasyon temizleme aracının çıkardığı katı atıklara baktığımızda birçok özel ve evsel malzemenin bu atıklar içerisinde görmekteyiz. Çıkan atıklardan buranın bir kanalizasyon hattı değil adeta bit pazarı görüntüsü ortaya çıkmaktadır. Öyle ki katı atıklar arasında terlikten elbiseye, poşetten oduna kadar birçok malzeme göze çarpmaktadır. Bu atıkları kanalizasyona atılmaması noktasında vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.
Gümüşhane halkının eğitim düzeyinin yüksekliğiyle bugüne kadar hep övündüklerini fakar gelinen noktada kanalizasyondan çıkan eşyaların durumunun kendilerini üzdüğünü ifade eden Öztürk, bu atıkların verdiği zarar sonucu hem diğer vatandaşların sıkıntıya girdiğini hem de binlerce liralık harcama yapmak durumunda kaldıklarını belirterek, vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi.
Aralık ayında yapılan ihale ile şehir kanalizasyonun 7 kilometrelik kısmının temizlenmesi ve tıkanıklıkların ortadan kaldırılması için başlatılan çalışmanın Ocak ayı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.