Rize Özel Kopuzlar Şahika Lisesi futsalda il birincisi oldu

Rize’de yapılan futsal (salon futbolu) turnuvasında Özel Kopuzlar Şahika Lisesi, finalde karşılaştığı Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi‘ni yenerek il birincisi oldu.



Türkiye Futbol Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla 81 ilde başlatılan Liselerarası Futsal Turnuvası, Rize 2 Mart Spor Salonu‘nda yapıldı. İki grup halinde toplam 8 takımın mücadele ettiği turnuvalarda Özel Kopuzlar Şahika Lisesi tüm rakiplerini geride bırakarak finale çıktı. Finalde karşılaştığı Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi‘ni de mağlup eden Özel Kopuzlar Şahika Lisesi, il birincisi olarak Rize’yi Antalya’da yapılacak olan Liselerarası Futsal Türkiye Şampiyonası‘nda temsil etmeye hak kazandı. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz’ın da yakından takip ettiği turnuvalar sonunda takım oyuncularından Necati Kuru’ya müsabakalarda gol kralı olmasından dolayı başarı belgesi verildi.

Yapılan turnuvalar sonrası açıklama yapan Özel Kopuzlar Şahika Lisesi Şaban Erdem, okullarının il birincisi olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Erdem, “Yetenekli oyunculardan kurulu takımımızın Antalya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası‘nda da şampiyon olabilecek kapasitededir. İnşallah ilimizi yapılacak şampiyonada en iyi şekilde temsil ederiz. Okulumuz kaliteli eğitim sisteminin yanı sıra yapılan sportif faaliyetlerde de adından söz ettirmeye devam edecektir.” dedi.

Geçmişi 1930 yılına kadar dayanan futsal, salon futbolu olarak bilinen ve genel özellikleriyle futbola benzese de kendi kuralları olan bir spordur. Kaleci ile beraber en fazla 5 sporcuyla oynanan futsala ilgi her geçen gün artıyor. Bu sporla ilgili uluslar arası organizasyonlar düzenleniyor.