E -okul (e okul) Veli Bilgilendirme Sistemi - E-Okul karne notları (tıkla)

E okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi (e-okul karne 1.dönem) ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi (e-okul karne 1.dönem) ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor

e -okul (e okul) Veli Bilgilendirme Sistemi. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyorlar.e -okul (e okul) Veli Bilgilendirme Sistemi. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyorlar. ...
Bilgi işlemin yaşamımıza daha çok entegre olduğu bu günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), veliler için uygulamaya koyduğu e-okul projesini daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Anne babaların internetle çocuklarının durumunu yakından takip edebildiği e-okul projesine göre; veliler e-okul uygulamasıyla çocuklarının devamsızlıklarını, not durumlarını öğrenebiliyor.

MEB E okul veli bilgilendirme (Sınav sonuçları) (E okul karne not öğretmen).E okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını ve karne sonuçlarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul karne giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

E okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını ve karne sonuçlarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul karne giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor.28 Ocak 2011 Cuma günü İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenler yarı yıl tatiline giriyor. Öğrenciler ve veliler karne notlarını öğrencilerin karnelerini almadan öğrenmek isteyeceklerdir. MEB e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi E-Okul VBS girişi için tıklayınız.

Veliler e-okul sistemiyle, öğrencilerin not bilgilerinin yanısıra davranış notlarına bile ulaşabiliyor.E-Okul uygulamasında, her öğrencinin bilgileri sisteme kaydediliyor. Öğrenci baz alınarak hazırlanan bilgilerde; öğrencilerin aile, sağlık, ailesindekilerin sağlık bilgileri yer alıyor. Bu sistemle öğrenciyle ilgili olumlu ya da olumsuz durumlarda anında müdahele edilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı "nın 1-2 senedir kullandığı bu sistemin daha da geliştirilerek yıllarda daha da çok kullanılması için ise çalkışmalar devam ediyor.

Veliler çocuklarının sınav sonuçlarını ve devamsızlıklarını sistem sayesinde her yerde ve her an görebiliyor. Bunun için bulundukları yerde internet bağlantısının bulunması yetiyor. Veliler E-okul sistemine çocuğunun TC kimlik numarası ile okul numarasını girebiliyor. Sisteme giren veliler çocuklarının devamsızlık, sınav sonuçlarını görebiliyor, kayıt işlemlerini de e-okul sistemiyle yapabiliyor.Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sistemleri (MEBSİS) projesi kapsamında 2007 yılından itibaren kullanıma açılmış olan e-okul sistemi, bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeriyor.

Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular, Ders Programı : Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı, Devamsızlık Bilgileri : Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar, Not Bilgileri : Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar, Sınav ve Proje Bilgileri : Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler, Öğrenci T.C. Kimlik No :İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır. Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.E-Okul elektronik okul sistemidir. Bu sistemde her hangi bir okuldaki öğrencilerle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir.Öğrencilerin aile bilgileri, sağlık bilgileri, ailesindekilerin sağlık bilgileri gibi... Bu sistemde temel amaç öğrencilerin bilgilerini sanal ortamda toplayarak her hangi bir durumda anında müdahale etmektir. 1-2 senedir kullanılmaya başlayan bu sistem ilerleyen zamanlarda MEB'in vazgeçilmesi olacaktır. Çünkü günümüzde teknoloji ile eğitim birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmektedir. Bu sistemde öğrencilerin not bilgileri, davranış notları gibi bilgilerde yer almaktadır. Dileyen veliler bu bilgilere sistem üzerinden ulaşabilmektedir

Mungan ailesinin bağışladığı araziye okul yapılacak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde hayırsever aile tarafından bağışlanan araziye 2 okul yaptırılacak. Mungan ailesi tarafından Nusaybin Kaymakamlığı'na devredilen araziye yapılacak okulların ilçedeki derslik sıkıntısına kısmen de olsa çözüm getireceği belirtildi.Daha önce Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun arazisini de bağışlayan hayırsever Mungan ailesi, eğitime katkı amacıyla kaymakamlığa 7 bin 500 metrekare arazi bağışında bulundu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu mevkiinde bulunan arazinin, 2 okul yapılması şartıyla hibe edildiği bildirildi.Mungan ailesine teşekkür eden Kaymakam Murat Girgin, tapusunu aldıkları araziye okul yapılması için çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi. Araziye ilk aşamada 28 derslikli ilköğretim okulu yapacaklarını ifade eden Kaymakam Girgin, hayırsever ailenin davranışının örnek olmasını diledi.

Mungan ailesi adına arazi tapusunu Kaymakam Girgin'e devreden Ali ve Adnan Mungan ise yapılacak 2 okulda Nusaybinli çocukların okuyacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.Eğitimin önemine değinen Ali Mungan, çocuklara mutlu yarınları hazırlamak için üzerlerine düşen sorumlulukları her zaman yerine getirdiklerini söyledi.
Bu tür hizmetlere imkânları ölçüsünde destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Mungan, okullara Hacı Ali Mungan ve Hasip - Hikmet Mungan isimlerinin verilmesi talebinde bulundu.Tapu tesliminde Tapu Sicil Müdürü Aysel Gözü de hazır bulundu.