Horlama, uykuda ölüm ve boşanmalara neden oluyor

Özel Sema Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ömer Faik Sağun, horlamanın insan hayatını etkileyen çok önemli bir sorun olduğunu belirtti. Uykuda ölmelerin önemli nedeninin uyku apnesi olduğunu belirten Sağun, bu durumun eşler arasında da sorun çıkardı



"KİLO SORUNUNUZ VARSA UYKU APNESİNDEN ŞÜPHELENİN"
Horlama sorunu olan kişilerin sağlıklı bir uyku uyuyamadıkları için konsantre olamadıklarını, iş hayatında başarılı olamadıklarını, trafik kazalarına sebep olduklarını ifade eden Sağun, ”Bu kişiler eşiyle sorun yaşar, çünkü eşini sonuna kadar dinleyemez. Horlama kalp, tansiyon rahatsızlıklarına sebep olur. Çünkü kalp devamlı yorgun olur. Uyku problemlerine sebep olur. Kilo, uyku apnesi yapar, uyku apnesi de kilo yapar. Uyku apnesi olan kişiler kilo veremiyor. Kilo alan kişi de rahat nefes alamadığı için uyku apnesi oluyor. Bu insanlar, ne yaparlarsa yapsınlar, tedavi olmadan kilo veremezler. Kilo veremeyenler, uyku apnesinden şüphe etmeli. Uyku apnesi, uykuda nefes almanın engellenmesidir. Gece bazen 1 dakika nefes alınamaz. Beyne oksijen gitmez. Beyin tüm fonksiyonları nefes almak için çalıştırır. İşte bu nefessiz kalma anlarından birinde, ölüm gerçekleşebiliyor. Geceleyin ölen insanların çoğu uyku apnesi nedeniyle ölür. Uyku apnesi olan herkes ölecek demiyorum tabii.” diye konuştu.
    Horlama sorununu tek seansta bir daha tekrarlamamak üzere çözdüklerini anlatan Sema Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ömer Faik Sağun, bunun için 5-10 yıldır dünyada ve Türkiye’de yaygın olan radyo frekansını kullandıklarını anlattı. Horlamanın nedeninin normalden büyük olan küçük dilin titremesi olduğunu söyleyen Sağun, radyo frekansıyla küçük dili büzüştürerek normal boyuta getirdiklerini açıkladı.
    Tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Ömer Faik Sağun, şunları kaydetti: “Radyo dalgasıyla sarkan küçük dil ısısız yakılıyor. Dalgalarla dokunun beslenmesini bozarak hücreyi küçültüyoruz. Hastada ağrı da olmuyor. Sema Hastanesi olarak biz bunu tek seansta yapıyoruz. Bunu da kullandığımız cihazın kalitesi sağlıyor. Küçük dil, iki ay içinde küçülüp büzüşüyor. Eğer cihaz yeterli değilse, ya da doktor yeterince tecrübeli değilse, bir değil birkaç seans sürebiliyor.”