Halk Kart arıza yaptı, 100’den fazla araç sefere çıkamadı

Antalya’da toplu ulaşımda kullanılan akıllı kart sistemi Halk Kart’ta yaşanan sıkıntıdan ötürü 50 minibüs ile 60’dan fazla halk otobüsü sefere çıkamadı. Validatör adındaki kart okuyucuların çalışmamasından kaynaklanan sıkıntı nedeniyle Antalyalılar zor sa

Halk Kart arıza yaptı, 100’den fazla araç sefere çıkamadı
Halk Kart arıza yaptı, 100’den fazla araç sefere çıkamadı


Kendilerine, şoförlerin kullandığı yetki kartlarına yükleme yapılmadığı için araçların sefere çıkarılmadığının söylendiğini anlatan Gönenç, “Yazılıma format atmışlar. Sistem çökmüş. Bazı araçların çalışamadığını, sistemin bu araçları kabul etmediğini söylediler. 3-4 saattir yaşanan bir sıkıntı var. Sistem kabul etmediği için yedek araba da gönderemiyoruz. Yedekte 100 aracımız da olsa sistemin içine dahil edilmeleri gerekiyor. Bundan dolayı sıkıntı yaşanıyor.” diye konuştu. Gönenç, sistemin, şoförün yetki kartına para yüklemesi yapamadığını ifade ederek, "Kartsız binen vatandaşların ödediği paranın yetki kartından çekilmesi gerekiyor ancak sistem bu kartlara yükleme yapamıyor. Validatörler çalışmıyor. Minibüsler bu nedenle sefere çıkamıyor.” dedi.
Antalya Özel Halk Otobüsleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Mıh ise 60’dan fazla halk otobüsünün sefere çıkarılmadığını anlattı. Mıh, “Validatörler çalışmıyor. Belediye araçları salmadı. Halk Kart firmasıyla konuştuk, internetten kaynaklı bir sorun olduğunu söylediler.” şeklinde konuştu.
Vatandaşlar ise toplu ulaşımda yaşanan sıkıntı sebebiyle mağdur olduklarını dile getirdi.