Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda Çalışmalar Bitme Aşamasına Geldi

1992 yılında temeli eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut tarafından atılan ve yapımı 19 yıldır çeşitli olumsuzluklar sebebiyle bir türlü tamamlanamayan Erzincan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu çalışmaları bitme aşamasına geldi

Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda Çalışmalar Bitme Aşamasına Geldi
1992 yılında temeli eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut tarafından atılan ve yapımı 19 yıldır çeşitli olumsuzluklar sebebiyle bir türlü tamamlanamayan Erzincan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu çalışmaları bitme aşamasına geldi.
2009 yılında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla Erzincan'da yarım kalmış hiçbir kamu yatırımının kalmaması için çalışma başlatılmış ve geçen yıl Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak Erzincan'a geldiğinde Erzincan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu çalışmalarını yerinde görerek bu yatırımın en kısa sürede bitilmesi için talimat vermişti. Verilen talimat doğrultusunda Erzincan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatı bitme aşamasına geldi. Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan şantiye şefi Turgay Yazıcı inşaatın yüzde 95 oranında tamamlandığını belirterek, Ocak ayının 20'sinden itibaren havuza su verilerek testlerin başlayacağını ve Şubat ayının sonunda binayı yetkililere teslim edeceklerini söyledi. Yazıcı bin kişilik kapasiteye sahip olan havuzun profesyonellere yönelik olduğunu ve havuzun filtre özelliği ile suyu otomatik olarak arındırma, ilaçlama ve temizleme özelliği bulunduğunu söyledi.