'Okumanın yaşı yok' deyip kursa koştular

Bursa'da okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik kurslar devam ediyor. Karacabey ilçesi Bayramdere, Boğazköy ve Yeniköy'de yapılan alan taraması son

Bursa'da okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik kurslar devam ediyor. Karacabey ilçesi Bayramdere, Boğazköy ve Yeniköy'de yapılan alan taraması sonucu tespit edilen, okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik kurs Bayramdere İlköğretim Okulu'nda açıldı.

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile okul idaresi ve öğretmenlerin çabalarıyla Bayramdere İlköğretim Okulu'nda açılan kursa, yaşları 31 ile 51 arasında değişen 8 vatandaş katılıyor. Eğitim görevlisi olarak Yusuf Kiriş'in görevlendirildiği kursta, haftada 10 saat olmak üzere toplam 120 saat eğitim verilecek. Kurs, akşamları 17.30-20.30 saatleri arasında devam ediyor.

Kursun açılmasından dolayı memnuniyetini ifade eden kursiyer Ayşe İşyar, "Şu an 51 yaşındayım. Bu yaştan sonra okuma-yazma kursuna gitmek başta zor geldi. Gün boyunca ormanda ve bahçede çalışan insanlarız. Bunun yanında ev işleri, köy işleri derken birçok işimiz oluyor. Ama öğrenmenin yaşı yokmuş dedim ve başladım kursa. İyi ki başlamışım. Okuma-yazma bilmeyen diğer insanların da kurslara katılmasını tavsiye ederim." dedi.