MHP Adana İl Başkanı Erdoğan: Ayrım yapmadan kucaklayan milliyetçilik anlayışına sahibiz

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, herkesi ayrım yapmadan kucaklayan bir milliyetçilik anlayışına sahip olduklarını söyledi.



MHP Karaisalı İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği istişare toplantısında konuşan Ahmet Erdoğan, genel seçimlerin önemine değindi. Ülkenin etnik kimliklere ayrılması için resmi ve gayri resmi, açıktan ve gizliden çok ciddi çalışmalar yapıldığını savunan Erdoğan, “İki dil, iki bayrak gibi bölücü talepler artık sıradan hale geldi. Hükümet bu gelişmelere seyirci kaldı. Kamuoyunda ise derin bir sessizlik hakim. Bu süreçte canımızdan, malımızdan, her şeyimizden aziz bildiğimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğü tehlikede iken hükümet gündemi değiştirmektedir. Terör, ihanet provaları, yokluk, yoksulluk, dışarıda hor ve hakir görülme, devletimize reva görülen hakaretler yandaş hale getirilen basının çoğunluğu üzerinden adeta narkoz verilerek unutturulmakta, sürekli olarak suni gündemler konuşturulmaktadır.” diye konuştu.

MHP Adana İl Başkanı Erdoğan, seçimlerin Türk’ün ateşle imtihanı olacağını belirterek, "Bu yüzden vatanımızın, milletimizin istikbali adına kaygı duyan her vatandaşımızın yirmi dört saat uyanık olması gereken bir dönemden geçmekteyiz. Bu ülkenin sinir ucu olan ülküdaşlarımızın, partililerimizin, gönüldaşlarımızın gecesini gündüzüne katacağı bir dönemi yaşamaktayız.” ifadesini kullandı.

Demokrasının önemine vurgu yapan Erdoğan, “Halk iradesinin dışında hiçbir iradeye yaslanmayan, bu iradenin dışında hiçbir yapıya zerre kadar müsamaha göstermeyen liderimiz sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin önderliğinde demokrasi dedikçe, herkesi ayrımsız kucaklayan milliyetçilik anlayışı ve bin yıllık kardeşlik terkibiyle koştukça AKP ve yandaşlarının fitne ve haset damarları kabarmaktadır. Bu fitne damardan akıtılan MHP’yi antidemokratik gösterme çabası beyhudedir. Biz, milletimize derin acılar yaşatan karanlık girişimlerin mahsulü olan mevcut zihniyetin siyasi, hukuki, idari ve sosyal yönden kuşattığı bu kaotik kıskaçtan kurtuluş yolunun yine demokrasiden geçtiğine inanıyoruz.”

Toplantıya Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, İlçe Başkanı Ahmet Yiğenağa, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Rıfat Köroğlu, İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Özgür’den oluşturulan divanın yönettiği istişare toplantısına çok sayıda partili katıldı.