Mhp'li Taner Yaşananları Anlattı

MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, 7 Eylül Aydın'ın Düşman İşgalinden Kurutuluşun 88'inci yıldönümü yetkinliklerinde yaşan gerilimin ayrıtlılarını anlattı.

Mhp'li Taner Yaşananları Anlattı
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda CHP'li Atay ile Vali Coş arasında yaşanan "padişah-ördek" tartışmasının ardından gerginlik bir ortamda başlayan 7 Eylül Aydın'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 88'inci yıl dönümü kutlamalarında AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem ve AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ile birlikte Adnan Menderes Bulvarı'ndan Aydın Efeleriyle birlikte yürüyerek tören alnına gelen Vali Coş'a geç kaldığını iddia ederek tepki gösteren CHP'li ve MHP'li milletvekilleri ile AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Atilla Koç kısa süreli tartışma yaşadı. Tören alanına gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un MHP ve CHP'li Milletvekillerinin elini sıkmadığı dikkat çekerken, tören sonrasında MHP'li ve CHP'li milletvekilleri Vali Coş'u gerilimi sürdürmekle suçladı.
Vali'nin AK Parti İl Başkanı ve Milletvekiliyle tören alanına yürüyerek gelmensin kabul edilebilir bir davranış olmadığını kaydeden Recep Taner, "Sırtında poşuyla yanında sadece AK Partili vekil Mehmet Erdem ve AK Parti İl Başkanı Sadık Atay değil, Aydın'ın bütün vekilleri olmalıydı. Biz açıkçası bu duruma yadırgadık. Böyle bir tablo olmaması lazım. Maalesef valiler abluka altına alınmıştır. Valide kendisini AK Parti'nin valisi olarak görmeye başlamıştır. Biz 7 Eylül'de düşman işgalinden kurtulamadık. Bir takım yanlılardan da kurtulduk. Dolayısıyla bu anlayış içerisinde bir gün geçirmemiz daha uygun olurdu. Ben Vali'nin alana öyle geldiğini görünce durduğum yerde tereddüt ettim. Acaba halkın arsına geçsem mi diye çok düşündüm ve Belediye Başkanına ve paşaya saygısızlık olmasın diye yerimde durma kararı adım. Vali'nin elimi sıkmaması, törene geç gelmesi bir yerde kabul edilebilir, fakat Vali'nin o pozu vermesi kesinlikle kabul edilemez. Aydın'a bu olayı daha önce hiç kimse yaşatmam" dedi.
'VALİ BEYİN SUYU ISINMIŞTIR'
Tören alanında AK Parti'li Atilla Koç ile MHP'li Ertuğrul Kumcuoğlu arsında yaşananları da anlatan Recep Taner, "Ertuğrul Kumcuoğlu Vali Hüseyin Avni Coş'un AK Partililerle birlikte tören alanına girmesi üzerine AK Partili Atilla Koç'a dönerek 'Yakıştı mı bu' demesi üzerine Atilla Koç da cevap vermekte zorlandı. Çünkü kendisi de devlet adabı görmüş bir kişidir. Vali Beyin suyunun ısınmıştır. Vali'nin elimizi sıkmamasını kınıyorum ama meydana giriş kompozisyonu her şeyi örtüyor. Bu tablonun yaşanmamasından utanç duyuyorum. Maalesef artık Valiler il başkan yardımcılığı yaptırılıyor" şeklinde konuştu.