Milletvekili Çığlık: Kumsaldaki açığı, Doğu'daki yüksek orandaki 'evet'le kapatacağız

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, referandumda ülkenin kıyı şeritlerindeki illerden çıkacak olan 'hayır' oylarını, Doğu illerinden a

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, referandumda ülkenin kıyı şeritlerindeki illerden çıkacak olan 'hayır' oylarını, Doğu illerinden alacakları yüksek orandaki 'evet'le kapatacaklarını açıkladı.

AK Parti Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, 12 Eylül'de yapılacak referandumdan 'evet' oyu çıkacağını söyledi. Milletvekili Çığlık, Akdeniz ve Kıyı Ege'deki illerden 'hayır' oyunun yüksek çıkmasına karşılık, bu açığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden alacakları 'evet'lerle kapatacaklarını ifade etti.

Başta Erzurum olmak üzere, Doğu illerinde yüzde 80'e yakın 'evet' oyu alacaklarını dile getiren Milletvekili Çığlık, "Kumsaldaki açığı, doğudaki yüksek oylar ile kapatacağız. Bu nedenle bir 'evet' oyu bile bizim için çok önemli ve kıymetli." dedi.

ŞEKER FABRİKASI İŞÇİLERİ KANDIRILIYOR

Ayrıca, Erzurum Şeker Fabrikası'ndaki işçilerin referandum sonrasında işten çıkartılacaklarına dair bazı odakların kara propaganda yaptığını da dile getiren Milletvekili Çığlık, "Referandumun şeker fabrikalarıyla hiç ilgisi yok. Bizce bilinen bazı kesimler şeker fabrikasındaki işçilerin 'hayır' yönünde oy kullanmalarını sağlamak için asılsız, yalan söylentiler ortaya attı. Şeker fabrikasındaki kardeşlerimizin bu asılsız yalanlara inanmamalarını istiyoruz. Kendilerini kandıranlara karşı ise daha duyarlı olmaları çağrısında bulunuyorum." diye konuştu.