İftar Vaktinde Kaybolan Çocuk 11 Saat Sonra Dere Kenarında Bulundu

Çorum'un Osmancık ilçesinde iftar vaktinde kaybolan 1.5 yaşındaki çocuk 11 saat süren arama çalışmasının ardından dere kenarında bulundu.

Osmancık ilçesine bağlı Aşıkbükü köyü Esentepe Mahallesi'nde yaşayan Nurten ve Umut Çalışkan çiftinin kızı Canan iftar vaktinde evlerinin önünde otururken aniden kayboldu. Ailesi küçük çocuğu aramaya başladı. Köydeki arama sonuç vermeyince jandarmaya haber verildi. Olayın Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar'a iletilmesinin ardından Osmancık Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ve Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile Osmancık Belediyesi personelinden oluşturulan ekipler olayın meydana geldiği köye sevk
edilerek arama çalışmaları başlatıldı.
Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve çevre köylerden vatandaşların da katıldığı arama kurtarma çalışmaları kapsamında köyde bulunan bütün terkedilmiş evler, samanlıklar, fosseptik çukurları ve arazide aramalar yapıldı. İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, aramalara katılmak üzere Ankara'dan köpekli arama ekibi isteğinde bulundu.
Minik Canan, yaklaşık 11 saat süren arama kurtarma çalışmasının ardından sabah saat 06.30'da köyün 1 kilometre dışında Alabak Dağı mevkiindeki dere kenarında bulundu. Küçük Canan'ın bulunmasıyla köyde ve Çalışkan ailesinde büyük bir sevinç yaşandığı görüldü.
Küçük kız, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.