Kayseri'de 8 kişilik aile kira borcu nedeniyle kapı önüne konuldu

Kayseri'de 8 kişilik bir aile, ev sahibi ile kira nedeniyle tartıştı. Ev sahibi, bir yıllık kira bedelini almadığını ileri sürdü. Kiracı Bozkurt ailes

Kayseri'de 8 kişilik bir aile, ev sahibi ile kira nedeniyle tartıştı. Ev sahibi, bir yıllık kira bedelini almadığını ileri sürdü. Kiracı Bozkurt ailesi ise kira bedelini ödemelerine karşın, belgeleri olmadığı için kapı önüne konulduklarını iddia etti.

Kayseri'nin Çorakçılar Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Musa Ercan Apartmanı'nda 3 yıldır kiralık evde oturan Ali Bozkurt (40), kira ücretini ödemediği gerekçesiyle ev sahibi tarafından eşyaları ile birlikte kapı önüne konuldu. Anne Zahide Bozkurt, 3 yıldır burada oturduklarını ve yıllık 2 bin euro kira verdiklerini belirtti. Zahide Bozkurt, ev sahibinin kira bedelini ödemediği iddialarını yalanlayarak, eşi Ali Bozkurt'un emekli olan babasının üzerinden kredi çektiğini ve kira bedelini ödediğini ileri sürdü. Bozkurt, eşinin kira bedelinin ödendiğine karşılık bir belge almaması nedeniyle mağdur olduklarını ve kapı önüne konulduklarını belirtti.

İtirazlarına rağmen daha önceden gelen tebligat doğrultusunda Bozkurt ailesi evi boşalttı. Zahide Bozkurt, kayınbabası Hüseyin, çocukları Hüseyin (13), Ahmet (11), Fatma (9), Songül (8) ile birlikte apartman önüne konulan eşyalarının üzerine oturarak gözyaşı döktü. 'Allah ev sahiplerine vicdan ve merhamet versin' diyerek ağlayan anne Zahide Bozkurt, "Gece sokakların durumu belli. Artık kimseye güvenilmiyor. Çocuklar korkuyor. Zaten 6 aydır ev sahibinin sürekli 'Sizi çıkartırım' tehditlerinden çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Kocam sabah evden çıkıp akşam eve geliyordu. İş bulamadı. Kredi çektik, onu bile ödeyemiyoruz. En azından çocuklarımızın mağdur olmaması için bize sahip çıkılmasını istiyorum." dedi.

İlköğretim okuluna giden 4 çocuğunun okula gidemeyeceklerine üzüldüğünü belirten anne, ortada kaldıklarını ifade etti. Evden çıkartıldıkları için gözyaşı döken çocuklar ise okula gidemeyecekleri için üzüldüklerini söyledi.

Olay yerine gelen belediye ekipleri, aileyi huzur evine götürebileceklerini ifade etti. Ancak aile eşyalarından dolayı gitmek istemedi. 73 yaşındaki Hüseyin Bozkurt ise belediye ekiplerince huzurevine götürüldü.

Sivaslılar Federasyonu Başkanı Dr. İsmail Tamer aileye sahip çıktı. Ailenin eşyalarını depoya koyduran İsmail Tamer, "Bozkurt ailesini geçici bir yerde ağırlayıp, ev kiralayacağız. İş bulacağız." dedi.