Kalite Birliği Derneği'nden üniversite hazırlık öğrencilerine destek

Bursa Nilüfer sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulların hijyen ve kalite sertifikaları almalarını sağlayan Kalite Birliği Derneği, bünyesindeki Y

Bursa Nilüfer sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulların hijyen ve kalite sertifikaları almalarını sağlayan Kalite Birliği Derneği, bünyesindeki Yaşam Kalite Grubu ile üniversiteye hazırlanan öğrencilere adaptasyon ve motivasyon desteği sağlayacak.

Kuruluşu henüz bir yıl bile olmadan Türkiye'de örnek gösterilecek çalışmalara imza atan Kalite Birliği Derneği, Nilüfer'de yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. İlçede yer alan 16 devlet okulunda kalite ve hijyen eğitim çalışmaları gerçekleştiren Kalite Birliği Derneği, bünyesinde kurulan 'Yaşam Kalitesi Grubu' ile üniversiteye hazırlanan öğrencilere eğitimler verecek.

Konuyla ilgili olarak Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya ile bir araya gelen Kalite Birliği Derneği Başkanı Mustafa Karaman, verilecek eğitimlerle üniversiteye hazırlık öğrencilerin derslere adaptasyonu ve motivasyonuna yardımcı olacaklarını söyledi.

Kalite Birliği Derneği Yaşam Kalitesi Grubu Başkanı Selçuk Doğan ise projeyle ilgili verdiği bilgide, öğrencilerin tatil dönüşü derslerine adaptasyon ve motivasyon eksikliği yaşamaları için derneğe bağlı uzman psikologlar eşliğinde destek vereceklerini dile getirdi. Doğan, projede öncelikli hedeflerinin üniversiteye hazırlık öğrencileri olduğunun da altını çizdi.

"OKULLARDA ALKOL, SİGARA VE UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI ANLATILACAK"

Kalite Birliği Derneği'nin önceki dönem 16 devlet okulunun eğitim ve sertifikalandırma çalışmalarını yaptığını hatırlatan Karaman, 30 okula daha belge kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Nilüfer'de bulunan okullarda Yeşilay Derneği Bursa Şubesi ile birlikte 'alkol, sigara ve uyuşturucu'ya hayır' kampanyası kapsamında konferanslar vermek istediklerini belirten Karaman sözleri şöyle sürdürdü: "Kalite Birliği Derneği olarak kurulduğumuz günden bu yana devlet okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizin daha sağlıklı, kaliteli, bilinçli, duyarlı ve geleceğe daha aydınlık bakabilmeleri için gücümüz el verdiğince çalışmalarımı yürütüyoruz."

"ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIKTA ÖĞRENCİLERİN DESTEĞE İHTİYACI VAR"

Kalite Birliği Derneği'nin eğitim kurumlarına verdiği desteğin takdire şayan olduğunu söyleyen Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da, Yaşam Kalitesi Grubu'nun üniversiteye hazırlık öğrencilerine sağlayacağı moral ve motivasyon desteğinin önemli olduğunu dile getirdi.