Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz:

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, "Daha yaşanabilir, yeşil kuşak bir ilçe oluşturmak, topluma aidiyet bilincini aşılama ve çevreye karşı duyarlılığı artırmayla mümkün olabilir" dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, kurumda görev yapan uzmanlarla birlikte Başkan Cengiz'i ziyaret ederek, çevre kanununda yapılan düzenlemelerle ilgili sunum yaptılar.
Yeni çevre kanunuyla birlikte çevresel sorunlar hakkında da bilgi veren uzmanlar, belediyenin alması gereken tedbirler, uygulaması gereken cezai müeyyideler hakkında da sunum yaptılar.
Çevre ve Orman Müdürlüğü uzmanları, hava, çevre ve gürültü kirliliğinden, inşaat atıkları hafriyat ve atık maddelere varıncaya kadar çevreyle ilgili tüm konularda slayt eşliğinde bilgi verdiler.
Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman da, çevresel sorunlarının ortadan kaldırılması ve en asgariye indirilmesinde kurumlararası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Yaşanabilir, her türlü sorun ve sıkıntıdan arındırılmış bir çevrenin oluşmasında özellikle Çevre ve Orman Müdürlüğü ile belediyelerin işbirliği içerisinde olması gerektiğine işaret eden Toraman, bu bağlamda kurum olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını ifade etti.
ÇEVRE ASLA İHMALE GELMEYECEK BİR KONUDUR
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, çevrenin asla ihmale gelemeyeceğini ifade ederek, bu konuda özellikle hassas davrandıklarını söyledi. Sorumluluğunun bilincinde olan Aziziye Belediyesi'nin çevre sorunlarının çözümü için gerekli hassasiyeti gösterdiğine dikkat çeken Başkan Cengiz, "Düzenli bir çevre için göreve geldiğimiz günden itibaren önceliği fiziki güzelliğe verdik ve ilçemize modern bir görünüm kazandırmak için kolları sıvadık. Bu yolda büyük mesafe alarak ilçemizin çehresini değiştirecek atılımlar gerçekleştirdik. İlçemizin görünümüne darbe vuran metruk yapıların önemli bir bölümünü temizledik, bu çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor." dedi.
Çöplerin belediye ekipleri tarafından düzenli bir şekilde toplandığını dile getiren Başkan Cengiz, vatandaşların çevre konusundaki hassasiyetini artırmaya yönelik çalışmalar da yapıldığını vurguladı.
Bu bağlamda kentlilik bilincini ve kentte yaşama kültürünü topluma aşılamak için sosyal sorumluluk projeleri hazırladıklarına işaret eden Başkan Cengiz, 'Kent Yaşamı Bilincini Geliştirme Projesi' ile halkın ilçesini sahiplenmelerini ve korumalarını amaçladıklarını belirtti.
Daha temiz ve yeşil kuşak bir ilçe için de çalışma yaptıklarının altını çizen Başkan Cengiz, ilçedeki mevcut parklara çağdaş bir görünüm kazandırmak için projelerinin hazır olduğunu, kaynak arayışına başladıklarını kaydetti.