İçişleri Bakanı Atalay, hükümetin açılım çalışmalarını anlatmak için Yüksekova'da

Demokratik açılım çerçevesinde, birçok ziyarette bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün Yüksekova'da temaslarda bulundu.

AK parti Hakkâri Mille

Demokratik açılım çerçevesinde, birçok ziyarette bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün Yüksekova'da temaslarda bulundu.

AK parti Hakkâri Milletvekilleri Abdulmutalip Özbek ve Rüstem Zeydan, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanları ve Hakkâri Valisi Muammer Türker ile birlikte Yüksekova'ya gelen Bakanı Atalay, Yüksekova Kaymakamı Aziz Üzeyir Özeren ve muhtarlardan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Öğle namazını inşaatı devam eden Merkez İhsaniye Camii'nde kılan Atalay, çıkışta öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Atalay, gençlerin eğitimi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Çarşı ziyaretinde 6 çocuk annesi Fatma Toprak'ın sıkıntılarını dinleyen İçişleri Bakanı, bölgenin sorunlarının çözümü için gayret içinde olduklarını ifade etti. Yüksekova Polis Lokali'ni de ziyaret eden Atalay, beklenen müjdeyi Müsteşarı Osman Güneş aracılığı ile verdi. Kritik bölgelerde doğu hizmeti süresi dolan polislerin istediği yere tayin isteme hakkı doğduğunu belirten Güney, ayrıca emniyet teşkilatına 10 bin yeni polis alınacağını belirtti.

Atalay hükümet konağında kurum yöneticileri ve mahalle muhtarları ile bir araya gelip toplantı yaptı. Toplantının ardından basının karşısına geçen Atalay, Yüksekova'ya hükümetin başlattığı demokratik açılımın ve güvenli ortam sağlama çabalarını anlatmak için geldiğini açıkladı. Hakkâri'de yola döşenen mayınla gerçekleştirilen katliama da değinen Atalay, "Ben kesin olmayan bir şey hakkında görüş bildirmem, ama şuna kesinlikle eminim o saldırıyı terör örgütü yapmıştır ve bu ispatlandı." dedi.