Universiade'a Hazırlanan Erzurum Polisine Yabancı Dil Kursu

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarının (UNİVERSİADE) yapılacağı Erzurum'da polis yabancı dil öğrenmeye başladı

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarının (UNİVERSİADE) yapılacağı Erzurum'da polis yabancı dil öğrenmeye başladı. İngilizce öğrenen polisler olimpiyatlar için kente gelen sporcu ve turistleri "welcome" (hoş geldiniz) diyerek karşılayıp "good bye" (güle güle) diyerek uğurlayacak.
2011 yılı Şubat ayında başlayacak olan UNİVERSİAD oyunları için Erzurum'da hummalı çalışmalar sürerken taksicilerden, manavlara kadar birçok sektörde yabancı dil kursları da hız aldı. Bu kapsamda Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce de polislere yönelik İngilizce Kursu açıldı. Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda gerçekleştirilen kursta Gazi Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü mezunu Erzurum Emniyet Müdürlüğü Muhabere ve Bilgi İşlem Müdürü Emniyet Amiri Gökhan Ardahancı tarafından polislere İngilizce
öğretilmeye başlandı. İngilizce'nin temel eğitimi ve pratik konuşmanın öğretileceği kursa çok sayıda polis katılıyor.
Kurs sonrasında polislerin kente gelen sporcu ve turistleri "welcome" diyerek karşılayıp "good bye" diyerek uğurlayacak şekilde iletişim kurabilecek, yardımcı olacak kadar yabancı dile sahip olacakları belirtilirken, kursun oyunların başlangıç tarihine kadar süreceği kaydedildi.
Emniyet Amiri Gökhan Ardahancı, "Polisimiz İngilizce öğreniyor. İngilizce'yi bilen ve yeni öğrenenler UNİVERSİAD oyunlarında gelen yabancı misafirlere asayiş ve genel anlamda yardımcı olmaya çalışacak. Bunun için iletişim kurabilmeleri adına yabancı dil kursu açıldı" dedi.
Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik de, 2011 UNİVERSİAD oyunları kapsamında emniyet teşkilatı olarak kendilerinin de hazırlık içerisinde olduklarını bildirerek, bu kapsamda 600 polisin İngilizce başta olmak üzere yabancı dil ve kayak eğitimi alacaklarını söyledi. Müdür Çelik, "2011 oyunları sadece Erzurum'un değil Türkiye'nin bir vizyonu. Bu konuda sosyal polis projesi içerisindeyiz. 600 polisimize yabancı dil ve kayak eğitimi için kurs düzenliyoruz. Havaalanına gelen turisti yabancı dil bilen polisle
karşılayacağız. Ayrıca huzur toplantıları yapacağız. Mahalledeki vatandaşlarımız polisle bütünleşecek" şeklinde konuştu.