Konya'daki kazada hayatını kaybeden Yrd.Doç. Dr. Karakaş, Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı

Konya'nın Kulu ilçesinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu dün meyd

Konya'nın Kulu ilçesinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu dün meydana gelen kazada hayatını kaybeden Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş, memleketi Trabzon'da toprağa verildi.

Genç akademisyen için Merkez Yenimahalle İncirlik Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Karakaş'ın abisi Mesut, kardeşleri Ömer ve Soner Karakaş ile yakınları, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektöre Prof. Dr. İbrahim Özen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Köse, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, meslektaşları, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede Karakaş'ın kardeşleri ve arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

"ÜLKE ÇOK DEĞERLİ BİR ŞAHSİYETİNİ KAYBETTİ"

KTÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, üniversite olarak değerli bir öğretim üyesini, Trabzon'un değerli bir evladını, ülkenin de çok değerli bir şahsiyetini kaybettiğini ifade etti.

Merhum Karakaş'ı 17–18 senedir çok yakın tanıdığı, sürekli beraber çalıştığı bir arkadaşı ve kardeşi olduğunu belirten Aslan, "Taner kardeşimiz yaklaşık 17–18 sene önce bize öğrenci olarak geldi. Öğrenciliğini bitirdikten sonra ihtisası kazandı ve üniversitemizde ihtisas yaptı. Ardından biraz daha çalıştı üst ihtisasa girdi. Sonra biraz daha gayret etti ve bizde yardımcı doçent olarak göreve başladı. En önemli özelliği; hayatta stres, sıkıntı yapmayan, gürültü, patırtı yapmayan, merhametli, yumuşak huylu, insanlara acıyan, hastalara şefkatli davranın bir insandı." dedi.

Karakaş'ın çok dindar bir insan olduğunu da belirtene Aslan, şöyle devam etti: "İnşallah öbür tarafta yeri cennettir. Ama burada kaybeden biz olduk. Çok değerli bin insanı kaybettik. Biz oda olarak bir değerli üyemizi kaybettik, üniversite olarak değerli bir öğretim üyesini kaybettik, Trabzon değerli bir evladını kaybetti, ailesi değerli bir bireyini kaybetti, ülke de çok değerli bir şahsiyetini kaybetti. Gerçekten Taner gibi insanlar çok nadir yetişir. Biz çok üzülüyoruz ama yapacak bir şeyimiz yok. Yapacak tek şeyimiz, dua etmek."

Aslan, Karakaş'ın talebeleri olmasına rağmen kendilerine çok şey öğrettiğine, insanlığın birçok noktalarını da ondan öğrendiklerine vurgu yaptı.

Tanıyanlardan tek beklentilerinin onun için dua etmek olduğunu dile getiren Aslan, ailesine de şöyle seslendi: "Ailesinin de kolu kanadı kırık ama üzülmesinler. Çünkü bir insan için elde edilebilecek en güzel şey, öbür tarafta sağlam bir yer edinebilmektir. Ben inanıyorum ki, görev şehidi olmuştur. Öbür dünyada da inşallah yeri cennettir. Bize de şefaat eder diye ümit ediyorum. İnşallah bizler de onu örnek alıp böyle değerli evlatlar yetiştiririz."

Konuşmaların ardından Karakaş'ın cenaze namazı kılındı. Yapılan duanın ardından tekbirler eşliğinde ambulansa kadar omuzlarda taşınan genç akademisyenin naaşı, Akçaabat ilçesine götürüldü ve Akçakale'de dualar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş, KTÜ Tıp Fakültesi'ndeki başarılı öğrenciliğinin ardından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzmanlığını tamamlamış, daha sonra da yan bölüm olarak Pediatrik Göğüs ve Alerji Anabilim Dalı'nda bir üst ihtisasını tamamlamıştı. Yrd. Doç. Dr. olarak burada hocalığa başlayan Karakaş, mecburi hizmet ve eğitim için İstanbul'a gitmişti. Kısa bir süre sonra da askerlik görevini yapmayı planladığı belirtilen Karakaş'ın, acemi birliği görevinin Samsun olarak açıklandığı kaydedildi.

Evli ve bir çocuk babası olan Karakaş'ın eşi Dr. Gülsüm Kumru Karakaş'ın da Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'nde görev yaptığı öğrenildi.