Burhan Kuzu: Yeni Anayasada YÖK ve YÖK'ün üniversitelerle ilişkisini ele alacağız

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu yeni anayasa çalışmasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yapılanmasını, Üniversite-YÖK ilişkisini masaya y

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu yeni anayasa çalışmasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yapılanmasını, Üniversite-YÖK ilişkisini masaya yatıracaklarını söyledi.

Beykent Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı düzenlenen törenle açıldı. Beykent Üniversitesi'nin Ayazağa'daki kampusunda gerçekleşen törene Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Eski Genelkurmay Başkanı emikli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yüksel, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.

Törende konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Burhan Kuzu, referandum sonrası gündeme gelen yeni Anayasa çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalışmada YÖK yapılanmasını masaya yatıracaklarını belirten Kuzu, "Yeni Anayasa'da üniversite kavramına yeniden bakmak gerekiyor. YÖK yapılanmasını masaya yatırmamız gerekiyor. Üniversite-YÖK ilişkisini tekrar dizayn etmek ve bilhassa vakıf üniversite kavramını yeniden ele almak almamız gerekiyor." dedi.

Kendisinin bir akademisyen olduğunu hatırlatan Kuzu, " Ben bunları her zaman söyledim. bunu bugün buradayım diye söylediğimi sanmayın. Eskiden de bunları böyle söylüyordum. İnanmadığım bir şeyi söylemek istemem. Dolayısıyla 'Rektörüm böyle söyledi, hadi ayıp olmasın bende katkıda bulanayım' diye bunları demedim. Benim siyasi yönüm pek yoktur. Ben bir akademisyenim sonuç olarak. Bildiğim şeyi doğrudan doğruya söylerim. Siyasette belki çok iyi bir şey değildir olsun ben bildiğim yolda devam etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yüksel ise, öğretim üyesi kadrosu, fiziki alt yapısı ve kalitesiyle uluslarası çapta üniversite olduklarının söyledi.

Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında ilk 5 arasında yer aldıklarını söyleyen Yüksel, "Üniversitemize değer katan, kalite katan öğretim üyelerimizdir. Barış ve refaha en büyük katkı eğitimle bilimle yapılır. Bu açıdan Üniversitelerde ülkenin en önemli önceliği olmalıdır. Türkiye'nin küreselleşme hedefi barış ve refahsa bunlardan alabileceği payı artırmak istiyorsa eğitimli insanlara ihtiyacı var. Bunun içinde uluslararası kalite standartlarında eğitim verilmesi gerekir." dedi.