Zeynep bebek hızla iyileşiyor
Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında PKK terör örgütü tarafından yola döşenen mayının, bir minibüsün geçişi sırasında patlaması sonucu yaralanan 15 a
Hastaneye geldiği günlerde iki ayağında da çok sayıda kırık ve doku kaybı oluşan minik kızın, bugün sadece sol ayak parmaklarından biri tedavilere cevap vermiyor. Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren Zeynep'in, ilk iki güne oranla psikolojik travma halini yavaş yavaş atlatmaya başladığı gözlemleniyor.
Hain saldırıda, emdiği annesini kaybeden 15 aylık çocuğun, bugün zorunlu olarak ilk kez mama ile beslenmeye başladığı belirtiliyor.
"KÜÇÜK ZEYNEP, YAPILAN MÜDAHALELERE HIZLA CEVAP VERİYOR"
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, CİHAN'a yaptığı açıklamada, Zeynep'in, yapılan müdahalelere hızla cevap verdiğini söyledi. Minik çocuğun, geldiğinde ayaklarında çok sayıda kırık ve doku kaybı olduğunu anlatan Özgen, "Hastamızın bize ilk müracaat ettiği günden bu yana önemli gelişmeler oldu. İlk müracaatında önemli oranda kan kaybetmişti. Her iki bacağında çok sayıda kırık ve ciddi yaralanmalar vardı. Sol ayak tabanında ciddi bir doku kaybı oluşmuştu. Yapılan ilk müdahaleyi takiben süratli bir şekilde tedaviye cevap vermeye başladı. Önceleri sol ayak tabanı ile sol ayak iki parmağında ciddi problemi vardı. Ancak bugün itibariyle bir parmağında daha dolaşım olduğu gözlendi. Ondan ümitvarız. Sadece sol ayak tabanında ve sol ayak parmaklarının birinde ciddi sorunları var. Ondan da ümidimizi kaybetmiş değiliz. Şu anda arkadaşlarımız ciddi şekilde çalışıyorlar. Hayati tehlikesi yok." dedi.
Zeynep'in ayaklarını kurtarmak için yoğun çaba harcandığını ifade eden Özgen, "Oluşan hasara göre tedavi uygulandı. Kırıklar ağız ağza getirilip sabitlendi. Doku yaralanmaları ve doku içi kanamalar vardı. Onlar açılıp temizlendi. Yeniden dikildi. Bizim kompartman sendromu dediğimiz kanamaya bağlı damar sıkışmasıyla alakalı bir müdahale yapıldı. Ayrıca, tıbbi müdahale yapıldı. Kan dolaşımının sağlanması için bir takım çalışmalar yaptık. Bundan sonraki süreçte birinci iyileşmeyi takiben düzeltici operasyonlar yapılacak. Belki ayak parmağının kalıp kalmayacağına göre yeni çalışmalar yapılacak." diye konuştu.
"BİLİNÇ DURUMU GELDİĞİ GÜNE ORANLA İYİ DURUMDA"
Prof. Dr. Ünsal Özgen, 15 aylık çocuğun kendi mamasını yemeye başladığını bildirdi. Özgen, şöyle devam etti: "Bilinç durumu, geldiği güne oranla iyi durumda. Kendi mamasını bugün itibariyle yakınları yedirebiliyor. Ağızdan beslenebiliyor. Yoğun bakımda kalmasının şimdilik nedeni enfeksiyon riskine karşı izolasyondur. Çünkü çok sayıda ziyaretçi talebi var. Yoksa bugün hastamızı normal bir serviste tedavi edecek hale geldik. Ben bir çocuk sağlığı uzmanıyım, psikiyatr değilim. Ancak ister istemez her yaştaki çocuklarda bu tür olaylardan büyük etkilenmeler olur. Somut yansımalarını biz bugün fark ettik. İlk iki gün etrafıyla ilişki kurmayan hastamız bugün ilişki kurar hale geldi."