Türkiye'nin İlk Organik Pastörize Sütü Tüketicilerle Buluştu

Türkiye'nin ilk organik pastörize sütü, tüketicilerle buluştu

Türkiye'nin ilk organik pastörize sütü, tüketicilerle buluştu. İzmir Tire Süt Kooperatifi tarafından gerçekleştirilen proje üzerinde yaklaşık 1 yıldır çalışıldığı ve organik pastörize sütün doğal yöntemlerle üretildiği, saf ve katışıksız olduğu belirtildi.
İnsan vücudu için faydaları saymakla bitmeyen sütün, organik pastörize hali İzmir Tire Süt Kooperatifi aracılığı ile 1 litrelik ve 250 ml'lik geri dönüşümsüz sağlıklı cam şişelerde tüketicinin beğenisine sunularak gerçekleşti. Organik pastörize sütün günlük olarak raflarda yer alacağı belirtildi. Tire'deki modern tesislerinde günde ortalama 4 bin şişe organik pastörize süt üretmeyi hedeflediklerini belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, "Tamamen doğal yöntemlerle üretilen, saf ve
katışıksız organik pastörize sütü, kooperatif olarak ilk kez İzmirlilere sunmanın heyecanını yaşıyoruz. İzmir'e bu müjdeyi verdiğim için çok mutluyum" dedi.
Ülkede ilk üretilen organik pastörize süt unvanını da elinde bulunduran ürünün, "Tire Süt" markasıyla satışa sunulacağı öğrenildi. "Control Union" tarafından da onaylanıp sertifikalandırılan ürünün tüketiciden gelen yoğun talep doğrultusunda hazırlandığı ve büyük beğeni toplamasının beklendiği bildirildi.
TÜKETİCİDEN ÜRETİCİYE DESTEK
Piyasaya sunacakları yeni ürün hakkında en küçük bir ticari kaygı taşımadıklarını ifade eden Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, şöyle konuştu: "Hayvancılığın gelişmesi ve süt kalitesinin artırılmasında İzmir bu güne kadar hep öncü rol üstlenmiş ve ilklere imza atmıştır. Bu açıdan bakıldığında kooperatif olarak üretimine başladığımız organik pastörize sütü" İzmirlilerle buluşturmak bizim açımızdan son derece önem taşıyor. Ürünümüzün İzmir halkı tarafından beğenilmesi aynı zamanda tüketicinin,
üreticiye vereceği destek anlamına geliyor. Amacımız, hem üreticinin hem de tüketicinin çıkarlarını karşılıklı olarak korumak."
İki yıl önce İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin özverili katkılarıyla okul sütü projesini hayata geçirdiklerini anlatan Eskiyörük, "Bu proje İzmir'de başarıyla uygulandı. Şimdi aynı başarıyı organik pastörize sütte de yakalamak istiyoruz" dedi.
ORGANİK SÜT ÇİFTLİKLERİ
Tire Süt Kooperatifi olarak, organik süt üretiminin bölgede artması için bir dizi çalışma içinde olduklarını ve bundan da büyük bir heyecan duyduklarını anlatan Başkan Eskiyörük, sözlerine şöyle devam etti: "Bu anlamda bölgemizde belgeli organik süt üretimi yapan sadece Arif Gürdal Tarım İşletmesi var. Bu çiftlikten aldığımız organik sütü, tesislerimizde işleyerek, günlük organik pastörize süt haline dönüştürüyoruz. Amacımız en kısa sürede belirlediğimiz uygun çiftliklere destek verip, onları organik
süt üreten çiftlikler haline getirebilmek."
Bu projenin meyvelerini bir yıl içinde almaya başlayacaklarını anlatan Eskiyörük, şunları söyledi: "Ürettiğimiz organik pastörize süt, içinde hiçbir katkı maddesi barındırmadığı için kalite olarak AB standartlarının da üstünde. Ülkemizdeki toplam süt tüketimi Avrupa ülkelerinin yüzde 25'i kadar. Yani çok az süt içiyoruz. Piyasaya çıkacak yeni ürünümüzle birlikte toplumda süt içme alışkanlığının artacağını düşünüyorum."