Taleal Bedru Aleyna, görme engelli genç tarafından yeniden yorumlandı

Hazreti Muhammed'in karşılanışı esnasında Medineliler tarafından hep bir ağızdan söylenen Taleal Bedru Aleyna ilahisi, 14 yaşındaki görme engelli genç

Hazreti Muhammed'in karşılanışı esnasında Medineliler tarafından hep bir ağızdan söylenen Taleal Bedru Aleyna ilahisi, 14 yaşındaki görme engelli genç tarafından 1400 yıl sonra farklı bir beste ve formatla yorumlandı.

İlk albümünü 10 yaşında çıkartan Bekir Bera Aydın'ın Peygamberin Gülleri 2 albümünde Taleal Bedru Aleyna'nın farklı bir yorumu yer aldı. Müzik marketlerdeki yerini alan albümün ilk klibi ise Bitsin Bu Savaşlar adlı esere çekildi.

Genel Yayın Yönetmeni Yasin İlhan olan albümün prodüktörlüğünü Tuna Prodüksiyon, aranjörlüğünü ise Ali Akaçça yaptı. Albüm repertuarında en çok "Bitsin Bu Savaşlar", "Taleal Bedru Aleyna", "Dön Yoluna Kurbanım" adlı eserlerin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Albümün Genel Sanat Yönetmeni Yasin İlhan, Hazreti Muhammed'in 622 yılında Medine'ye hicreti sırasında Medinelilerin Taleal Bedru diye bilinen eseri doğaçlama söylediğini aktardı.

Bu eserin bir ilk olarak Peygamber'in Gülleri-2 albümünde yeniden farklı beste ve formatla sevenleriyle buluştuğunu belirten Yasin İlhan, "Eseri okuyan görme engelli Bekir Bera Aydın (14) ise kendi ruhunu da katarak farklı bir heyecan yaşattı. Birinci albümden sonra 4 yıldır aldığımız tebrik ve ilgi, bizi ikinci albüm çalışmasına mecbur kıldı. Albümün repertuvar çalışması bu süre içerisinde büyük bir titizlikle tamamlandı. Sevenlerimiz tarafından takdir edilen gurubumuz tarafından başarıyla seslendirildi. Şu an yepyeni bir heyecanı yaşıyoruz." dedi.