SAGİAD Başkanı Çelebi:Demokratik bir ülkenin özgür bir vatandaşı olmak için 'evet' diyeceğiz

Sakarya Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) Başkanı Vecdi Çelebi, referandumda demokratik bir ülkenin özgür bir vatandaşı olmak için yeni anayasaya 'eve

Sakarya Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) Başkanı Vecdi Çelebi, referandumda demokratik bir ülkenin özgür bir vatandaşı olmak için yeni anayasaya 'evet' diyeceklerini söyledi.

Çelebi, dernek binasında üyelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında daha müreffeh ve daha dayanıklı bir ekonomi , daha güçlü bir Türkiye için referandumda 'evet' diyeceklerini kaydetti. Askerlerin zamanlarını darbe planlayarak değil, vatandaşın hayatını nasıl koruyacaklarını düşünerek harcamaları için 'evet' diyeceklerini ifade eden Çelebi, şöyle konuştu: "İdeolojik ve mezhepsel kadrolaşma yerine , toplumun tüm kesimlerinin adaletli temsil edildiği bir Türk yargısı için 'evet' diyeceğiz. Memurlara verilen haksız uyarma ve kınama itiraz edilebileceği için 'evet' diyeceğiz. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Yargıtay'da sadece bir grubun değil , Anadolu'da görev yapan bütün hakim ve savcıların söz sahibi olabileceği gerçek demokrasi için, sivil vatandaşların askeri mahkemelerde el pençe divan yargılandığı,geri kalmış ülke görüntüsünden artık kurtulmak için 'evet' diyeceğiz."

Askeri mahkemelerde görevli hakimlerin, komutanların emrine göre değil, kanun ve hukukun üstünlüğüne göre karar verebilmeleri için referandumun çok önemli olduğunu kaydeden Çelebi, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Anayasa Mahkemesi'nin her önüne gelen partiyi kapatmakla değil , kendisine müracaat eden bireylerin hukuki haklarını takip etmekle meşgul olması için , devlet üzerindeki haklarımızı , usulsüzlük ve rüşvetle değil kurulacak 'Kamu Denetçiliği Kurumu'na ' başvurarak arayabilmek için 'evet' diyeceğiz. Kişisel verilerin ortada dolaşmasını önlemek, yaşadışı fişlemeleri tarihe gömmek, gaziler, şehit aileleri, kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlıların 'daha eşit vatandaş' olabilmeleri için 'evet' diyeceğiz. Cinsel sömürü ve şiddete maruz kalan çocukların istismarını önlemek, işçi, memur ve emeklilerin , gelişmiş ülke standartlarında , sendikal ve toplu sözleşme haklarına sahip olabilmeleri için, Yapılması cesaret edilemeyen 'yeni ve sivil bir anayasanın' önündeki engelleri tamamen kaldırmaları için 'evet' diyeceğiz."

Çelebi, referandumun partiler üstü bir mesele olduğunu vurgulayarak, siyasi görüşleri bir yana bırakarak 'evet' demenin toplumun demokrasiyi özümsediği ve kendi hakkındaki kararların kendisinin verebilme rüştüne erdiğinin ispatı olacağını sözlerine ekledi. Bu arada SAGİAD üye işdamları ve Sakarya protokolüne bir iftar yemeği verdi. İftara AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Sakraya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan, Müstakil Sanayici ve İaşdamları Derneği Sakarya Şube Başkanı Halit İnci ve çok sayıda işadamı ve davetli katıldı.