MHP'nin referandumdaki tavrına kızdı, 40 yıllık partisinden istifa etti

Adıyaman'da hayatı boyunca kendisini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'ne adayan İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden Hanifi Şaşmaz, partisinin refe

Adıyaman'da hayatı boyunca kendisini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'ne adayan İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden Hanifi Şaşmaz, partisinin referandumdaki 'hayır' tavrına tepki göstererek il yönetiminden istifa etti.

Adıyaman'ın Bahçelievler Mahallesi muhtarı da olan Şaşmaz, ailece referandumda 'evet' oyu vereceklerini söyledi. 'Evet' yönünde çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirten Şaşmaz, "Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeler bütün kamuoyunun malumudur. 12 Eylül 1980 tarihinde demokratik parlamenter sisteme ve milletimize karşı yapılan darbe, milletimizde derin yaralar bırakmıştır. Darbe döneminde yapılan anayasa milletimiz ve devletimizin ayağına vurulmuş bir pranga gibi her türlü gelişmenin önünde durduğu aşikardır." dedi.

Partisinin tavrını anlayamadığını aktaran muhtar Şaşmaz, şöyle konuştu: "12 Eylül darbesini görmüş ve çekilen acılara şahit olmuş bir vatandaş olarak partinin yapmış olduğu tavrı anlamakta güçlük çekmekteyim. Özellikle partinin ve aynı düşünceye sahip insanların çok acı çektikleri bir dönemin izlerini silmek için gösterilen çabaya karşı partimin tavrını aklıselim ile anlamak mümkün değildir."