Mersinli doktor ve eczacılar da referandumda 'evet' diyecek

Mersin'de çok sayıda doktor ve eczacının üye olduğu Sema Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Hasan Tuzla, 12 Eylül'de yapılacak referandumda evet diyec

Mersin'de çok sayıda doktor ve eczacının üye olduğu Sema Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Hasan Tuzla, 12 Eylül'de yapılacak referandumda evet diyeceklerini açıkladı.

Tuzla, hazırlanmış olan Anayasa Reform Paketini dernek olarak incelediklerini ifade ederek, paketin içeriğinin ülkeyi daha özgür ve güçlü bir ülke haline getireceğini kaydetti.

Paketin hiçbir siyasi yönünün olmadığını anlatan Tuzla, "Dernek bünyemizdeki üyelerimiz çok çeşitli partilere mensup kişiler. Ancak Anayasa değişikliğini tüm dernek üyelerimiz gerekli görmektedir. Bu nedenle tüm üyelerimiz referandumda "evet' diyecek." dedi.

Anayasa değişiklik paketinin siyasi çekişmeler nedeniyle tam anlatılamadığına dikkat çeken Tuzla "İnsanlarımız söylemlerden çok paketin içeriğinin ne olduğunu, değişen 26 maddenin neler olduğunu öğrenmeleri gerekiyor." ifadesini kullandı.

Dernek olarak değişiklik paketini incelediklerinde çok şaşırdıklarını

vurgulayan Tuzla, şöyle devam etti: Anladık ki toplumumuzun büyük bir çoğunluğu paketin içeriğini bilmeden 'evet' ya da 'hayır' diyor. Toplumumuza değişiklik paketinin içeriği tam anlatılabilirse ezici bir çoğunluk ile 'evet' çıkacaktır."