"Gerekirse sürüyü kurda teslim edip 'evet' için sandığa gideceğim"

Bursa'da çobanlık yapan Mustafa Aceleci, anayasa değişikliği için 12 Eylül'de yapılacak referandumu büyük bir heyecanla bekliyor. Aceleci, "Birçok çob

Bursa'da çobanlık yapan Mustafa Aceleci, anayasa değişikliği için 12 Eylül'de yapılacak referandumu büyük bir heyecanla bekliyor. Aceleci, "Birçok çoban arkadaşımla görüşüyoruz. gerekirse 12 Eylül günü sürümüzü dağdaki kurtlara bırakıp 'evet' demek için sandık başına gideceğiz." diyor.

Çoban Mustafa ve arkadaşlarının sandığa gitmekte ısrar etmelerinin iki sebebi bulunuyor. Mustafa Aceleci bu sebepleri şöyle açıklıyor: "Birincisi çoban da olsak memleketimizin gelişmesini istiyoruz. İkincisi de 'dağdaki çobanın oyu ile benim oyum eşit olamaz' diyenlere gereken cevabı vermek istiyoruz."

Hayatının büyük bölümünün dağda geçirdiğini belirten çoban Mustafa Aceleci, çocuklarının daha özgür bir ülkede yaşaması için 'evet' oyu vereceğini söylüyor. Türkiye'nin gelişmesine bazı odakların geçit vermediğini, 12 eylül referandumunun statükoculara ders niteliğinde olduğunu belirten Aceleci, şöyle konuşuyor: "Bizler dağda yaşıyoruz, ama gelişmeleri de takip ediyoruz. Kimse bizim için 'millet geçim derdine düşmüş, ne anlar demokrasiden, örgürlükten' demesin."

Çoban Mustafa Aceleci, yargı düzeninden herkes gibi rahatsız olduğunu ifade ederken, 28 Şubat sürecini unutamadığını söylüyor. Aceleci, tepkisini "Camilere gidenleri 'hizbullahçı' diyerek toplayanları da unutmadık. Toplumumuzun büyük çoğunluğu mevcut yargıya güvenmiyor." sözleriyle dile getiriyor.

Aceleci, manken Aysun Kayacı'nın bir televizyon programında milyonların önünde çobanları aşağılayan açıklamaları unutmadıklarını söylüyor. 20 yıldır dağlarda çobanlık yaptığını anlatan Aceleci şunları kaydetti: "Oyumun onlarla eşit olduğunu 12 Eylül günü sandık başına giderek göstereceğim. Kimsenin çobanları küçümsemeye hakkı yok. Ülkemizin daha da demokratikleşmesi için arkadaşlarımla beraber sandık başına gidip 'evet' oyu basacağım. Çobanlar olarak oyumuzun ünlü mankenle eşit olduğunu sandıkta göstereceğim."