Mhp Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol

MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol, referandumda kazanan veya kaybeden bir parti olmadığını belirterek bundan sonraki süreçte tüm enerjileri ile genel seçimlere hazırlanacaklarını söyledi.

MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol yaptığı açıklamada, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum sonuçlarını değerlendirdi. Referandum sonuçlarının ardından Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini ve bu dönemin iyi takip edilmesi gerektiğini belirterek, "Referandumun neticesini izlemeye devam edeceğiz. Referandum öncesi MHP'nin neden 'hayır' dediğini beldelerimizi, köylerimizi ve ilçelerimizi gezerek anlatmıştık. Bundan sonrada bunları takip etmeye devam edeceğiz. Referandum neticesinde 21 milyon civarında bir kesim 'evet' 165 milyon civarında bir kesimde 'hayır' dedi. Dolayısıyla bunun kazananı, kaybedeni olmaz. Bundan sonraki süreci iyi takip ederek iyi değerlendirmek gerek. MHP olarak biz hassasiyetlerimiz ölçüsünde sıkıntıları anlatmaya çalıştık, bundan sonrada bu işin takipçisi olacağız. Şimdi yeni bir anayasa değişikliği söz konusu. Bu durumda akla hemen şu geliyor; madem yeni bir anayasaya ihtiyaç vardı neden neden bu kadar enerji ve maddi imkanlar seferber edildi? Toplumda da sıkıntılı bir durum, kutuplaşma ortaya konuldu. MHP olarak bizim dileğimiz yeni anayasanın uzlaşarak, birlik ve beraberlik içerisinde, toplumun bütün kesimleri ile uzlaşarak, anlaşarak yapılması. Bir anlayışın ya da düşüncenin bugünkü mecliste çoğunluğu nedeniyle bu tarzda davranmasından vazgeçmesini istiyoruz. Zannediyorum bu süreçten herkes gerekli dersi çıkardı. İktidar partisi olan AK Parti ve Başbakan bu dersi çıkardı. Muhalefet partileri bu sonucun ardından neler olabileceğini ifade ediyor. Yapıcı olmak gerekiyor. Bundan sonra en uygun adımın atılması için MHP olarak biz elimizden geleni yapacağız. " dedi.
Referandum sonuçlarına göre MHP'nin oy kaybettiği iddialarını da değerlendiren MHP İl Başkanı Mehmet Varol, referandumda MHP'nin oy kaybına uğradığına inanmadığını vurguladı. Türkiye'de 70'e yakın siyasi parti olduğunu ve referandumda sadece 'evet' ve 'hayır' oylarının kullanıldığını hatırlatan Varol, "Bu bir referandumdu. Bu referandumda 'evet' diyenler olduğu gibi 'hayır' diyenlerde oldu. Türkiye'de 70'e yakın siyasi parti var ve farklı farklı partiler farklı nedenlerden dolayı 'evet' yada 'hayır' diyebilir. Biz MHP olarak şehrimizde yeterince çalışma yaptık ve sandıklarımıza sahip çıktık. Bu konudaki eleştirilere ben karşı çıkıyorum. Biz CHP ile koalisyon veya anlaşma yapmadık. Biz kendi bildiğimiz konularda çalışmalar yaptık. Herkes kendi işine bakacak, herkes kendi çalışmasına bakacak. " diye konuştu.
Son olarak önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesinde yaptıkları çalışmaları aktaran MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol, genel seçimler için belde ve ilçe ziyaretlerine başladıklarını aktardı. Varol, "Önümüzdeki senenin ortalarında bir genel seçim söz konusu. Artık başka bir atmosfere girildi, başka bir düşünceyle seçim çalışmaları yapılacak. Çünkü referandum çalışmaları bir partinin veya partilerin seçimi değildi. Biz bu günden itibaren beldelerimizi, ilçelerimizi ziyaretlere başladık. Seçim sürecine girildiğinde MHP olarak milletimizin faydasına olacak, rahatlığını, refah seviyesini artıracak ekonomik çalışmaları programımıza koyacağız ve bunu milletimize anlatacağız" şeklinde konuştu.