Abd'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mıtchell, Lübnanlı Liderlerle Görüştü

ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell, Lübnan olmadan kapsamlı barıştan söz edilemeyeceğini belirtti.

ABD'nin öncülük yaptığı İsrail ile Filistin arasındaki doğrudan görüşmeler için bölgede bulunan ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell, Lübnan'a ziyaret düzenleyerek liderlerle bir araya geldi. Suriye'deki temaslarının ardından Lübnan'a gelen George Mitchell ilk olarak Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Süleyman ile görüştü. Baabda Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede bölgede sürdürülen barış görüşmelerinin ele alındığı bildirildi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan
Mitchell, "Başkan Obama'nın söylediği gibi kapsamlı barış Filistinlilerle İsraillileri ve aynı zamanda Suriye-İsrail ile Lübnan-İsrail'i kapsamaktadır" dedi. Filistinli mültecilerin Lübnan'da zorunlu olarak kalmalarına ABD'nin destek vermeyeceğini ifade eden Mitchell ayrıca Lübnan'ın bölgedeki rolüne vurgu yaparak, "Lübnan olmadan bölgede kapsamlı barış olmayacaktır" dedi.
George Mitchell daha sonra Lübnan Meclis Başkanı Nebih Birri, Lübnan Savunma Bakanı İlyas El Murr, Lübnan Genelkurmay Başkanı Jean Kahwaji ile görüştü. Lübnan'ın güneyinde görevli Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü UNIFIL'i de ziyaret eden Mitchell, burada UNIFIL Komutanı General Alberto Asarta ile görüşerek bilgi aldı.
(AZ-MS-EA-D)