Doğan'a verilen Süre doluyor

Doğan Grubu'nun aleyhine açılan davalarda 1 milyar 48 milyon liralık tutarların son ödeme süresi 20 Eylül 2010'da doluyor.

Doğan'a verilen Süre doluyor
Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Doğan Grubu’nun Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri elemanlarınca 2005, 2006, 2007 ve 2008 dönemlerine ait vergi inceleme raporları aleyhine açılan davalarda 1 milyar 48 milyon liralık Grup aleyhine sonuçlanan tutarların son ödeme süresi 20 Eylül 2010’da doluyor.

Grubun aleyhine sonuçlanan davalardaki ödemeleri yapmamak için başvurduğu yürütmeyi durdurma talebine ise halen cevap verilmediği öğrenildi.

HACİZE KADAR YOLU VAR


Maliye Bakanlığı’nın inceleme raporları nedeniyle ihtiyati haciz koyduğu Doğan Grubu’ndaki alacaklarının tahsilatında nasıl bir yöntem izleyeceği merakla bekleniyor. Vergi uzmanları bu tip tahsilatların"vadesi geçmiş borç" niteliği taşıdığına işaret ederek, 6183 sayılıAmme Alacaklarının Tahsili Usulündeki Kanun’un 55 ve 56’ncı maddelerinin uygulanabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, uygulamada ihtiyati haciz konusunun kamu alacakları teminatsız alacaklar gibi takip edildiğini belirterek, "Yani, ödeme vadesi geldiği halde, ödenmezse, ödeme emri çıkarılıyor. Ödeme emrine rağmen de ödenmezse, 7 günlük dava açma süresinin dolmasıyla, ihtiyati haciz kesin hacze çevriliyor" değerlendirmesinde bulundu.

21 Eylül 2010’da gruba, aleyhine sonuçlanan 1 miyar 48 milyon lira tutarın 7 gün içinde ödenmesi emrini gönderecek. Grup, bu ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edebilecek. İtirazı kabul edilirse, grup aleyhine açılmış davalar bir üst mahkemede görüşülmeye başlayacak. Bu süreyle ilgili olarak da Maliye Bakanlığı mal varlığı bildiriminde bulunabilecek.