Dalyan'da Cumhuriyet Bayramı Hazırlıkları

Dalyan Kent Konseyi Eğitim Bölümü tarafından organize edilen ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında seyircilere sunulmak amacıyla folklor gösterisi için çalışmalarına başladı.

Dalyan'da Cumhuriyet Bayramı Hazırlıkları
Dalyan Halidun Ferudun Tınaztepe Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Salonu'nda haftada iki gün okul salonuna gelerek, folklor öğretmeni Zafer Gürsoy yönetiminde 12 kişilik Kent Konseyi Üyesi çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.
Folklor çalışmaları hakkında bilgi veren Folklor Öğretmeni Zafer Gürsoy; "Beldemiz Kent Konseyi Eğitim Bölümü sorumlusu Yusuf Kırkık'ın projesi olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında töreni izlemeye gelen seyircilerimize sunmak amacıyla folklor çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Kent Konseyi'nin 12 üyesinin katıldığı çalışmalar, hayli zevkli geçmektedir. Bayanlarımız çok yetenekli ve azimliler. Gösterilen oyunu çok iyi tatbik ediyorlar, zorluk çekmiyoruz. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam edip, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında seyircilere kent konseyi üyeleri tarafından hazırlanan folklor gösterisini sunmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra, Dalyan Beldesi'nde yerleşmiş olan yabancı uyruklu Kent Konseyi Üyeleri bayanlarının da istekleri doğrultusunda folklor çalışmalarına başlamak istiyoruz" dedi.