50 Yıl Sokak Resimleri Yaptı, Şimdi İse Doğduğu İlçesinde Okulları Ücretsiz Olarak Süslüyor

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde emekli bir gurbetçi, okulları ücretsiz olarak süslüyor

50 Yıl Sokak Resimleri Yaptı, Şimdi İse Doğduğu İlçesinde Okulları Ücretsiz Olarak Süslüyor
Kütahya'nın Şaphane ilçesinde emekli bir gurbetçi, okulları ücretsiz olarak süslüyor. 1969 yılında işçi olarak gittiği Almanya'da değişik reklam firmalarında çalışan çalışan Ahmet Bayraktar, işten arta kalan zamanlarda yıllarca Almanya'nın değişik kentlerinde kent meydanı süsledi. Türkiye özlemi ağır basan ressam Ahmet Bayraktar 30 sene sonra memleketi ülkesine döndü. Doğup büyüdüğü Kütahya'nın Şaphane ilçesine yerleşen ressam sanat çalışmalarını yöredeki okulların duvarlarını ücretsiz olarak Pamuk Prenses ve 7 cüceler,Kırmızı Başlıklı kız gibi masal kahramanları ve değişik resim çalışmaları ile süslüyor.
En yakın arkadaşım boya fırçam diyen ressam Ahmet Bayraktar, Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere yöredeki çocuk parkları Şaphane Simav ve Gediz ilçelerindeki okul duvarlarındaki resim işlerini malzemeleri karşılandığında ücretsiz yapıyor
Yöre halkının 'bölge ressamı Bayraktar', olarak hitap ettiği,soyadı da 'Bayraktar' olan Ahmet Bayraktar, gençlere mutlaka hobilerinin olması gerektiği önerisinde bulunuyor.
Ressam Ahmet Bayraktar, "Almanya'ya ilk gittiğimizde çok zor günler geçirdik.Aç kaldığımız günler oldu. Kendi çabalarımızla dil öğrendik. Önceden kağıtlara kara kalem çalışması yapıyordum.Daha sonra yağlı boya resme yöneldim.Almanya'nın Dusseldorf başta olmak üzere bir çok kentinde meydan resimleri yaptım.Benimle birlikte gidenlerin tamamı Almanya'da kaldı.Sosyal şartlarım Almanya'da çok iyi olmasına rağmen, eşimden sonra hayattaki tek arkadaşım fırçam ile birlikte ülkeme hizmet etmek üzere geri döndüm.Şu an yöremdeki okul ve park süsleme talepleri karşılayamıyorum.Yaşım yetmiş olmasına rağmen Başta Şaphane olmak üzere Simav ve Gediz'deki okulların duvarlarını süslemeye devam edeceğim" dedi.