Ovacık Spor Lisesi Öğrencilerinden Vali'ye Ziyaret

Singapur'da düzenlenen 1

Singapur'da düzenlenen 1. Gençlik Olimpiyat Oyunlarında takım halinde üçüncü olarak bronz madalya kazanan Ovacık Spor Lisesi öğrencileri Büşra Ay, Kübra Aydın ve Selda Akgöz, madalyaları ile birlikte Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret ettiler.
Singapur'un ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen 1. Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü olarak bronz madalya kazanan U15 Bayan Milli Takımı yurda döndü. Gençlik Olimpiyat oyunları tarihinin ilk golüne imza atmayı başaran millilerimiz aynı zamanda Türk olimpiyat tarihinde takım sporlarında madalya alan ilk takım oldu. Millilerimiz, 1. Gençlik Olimpiyat Oyunları A Grubu'nda mücadele etmiş, ilk maçında İran'ı 4-2, ikinci maçında ise Papua Yeni Gine'yi 4-0 mağlup edip grup lideri olarak yarı finale yükselmiş, yarı finalde ise Şili'ye 3-2 mağlup olmuştu. Türkiye U15 Bayan Futbol Milli Takımında yer alan ve Singapur'da düzenlenen 1. Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda takım halinde üçüncü olarak bronz madalya kazanan Ovacık Spor Lisesi öğrencileri Büşra Ay ve Kübra Aydın ile U17 Milli Takım Kalecisi Selda Akgöz, Karabük'e dönüşlerinin ardından madalyaları ile birlikte Vali İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Ovacık Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ve Okul yöneticileri de hazır bulundu.
Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Taşolar, Ovacık Spor Lisesi öğrencilerinin olimpiyatlarda milli takım olarak gösterdikleri başarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, bu başarının sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda Karabük'ün ve Ovacık'ın başarısı olduğunu vurguladı.
Vali İzzettin Küçük ise yaptığı konuşmada gençleri kutlayarak "Gençlerimizin bu başarısı ile iftihar ediyoruz. Ovacık Spor Lisemizde kapasite şuanda 220 civarında. Yurdumuzun inşaatı tamamlanmak üzere ve bu sene tefrişatı yapılacak. Bu şu demek; Ovacık Spor Lisemizde sadece Ulasal değil uluslar arası arenada da başarı gösterebilecek bir eğitim veriliyor. Ben başta bu lisemizin Ovacık'a ve Karabük'e kazandırılmasında büyük emekleri olan TBMM Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin Bey'e teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu başarıda katkıları bulunan Ovacık Kaymakamımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, Okul Müdürümüz ve gençlerimizin öğretmenlerine, ayrıca onları yetiştiren ailelerine çok teşekkür ediyorum. Sevgili yavrularımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Onların bu başarısının artarak devam edeceğine ve milli takıma giren sporcularımızın daha da çok olacağına canı gönülden inanıyorum. Gençlerimize tekrar başarılar diliyorum ve kutluyorum" dedi.
Vali Küçük konuşmasının ardından başarılı sporculara çeşitli hediyeler verdi.