Maltepe Dershanesi başarılı öğrencilerini ödüllendirdi

Yozgat Sarıkaya Maltepe Dershanesi, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda başarılı olan öğrencilerini ödüllendirdi.

Ödül törenine Sarıkaya Kaymakamı Yaş

Yozgat Sarıkaya Maltepe Dershanesi, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda başarılı olan öğrencilerini ödüllendirdi.

Ödül törenine Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, Maltepe Dershanesi Müdürü Yaşar Koca, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Daşdan ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Maltepe Dershanesi Müdürü Yaşar Koca, öğrencilerin SBS'de almış oldukları başarılardan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu ödüllerin öğrencilerimizi teşvik etmesi ve gayretlendirmesi açısından çok önemli. Bizler idareci olarak, öğrencilerimizin bu başarılarından dolayı gurur duyuyoruz. İlçemiz eğitimine bu yönde katkı sağlayan öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum." dedi.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez de dershanelerin eğitim açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Öğrencilik yıllarımızda bizler de dershaneye gittik, onun için bir ilçede dershanenin olması o ilçe için eğitim açısından çok güzel bir olaydır, çünkü büyük başarı kazanmak sadece okullarla sınırlı olmuyor, tabiî ki okullarımızda olacak ama okullarımız bilgilendirir ama sınav tekniklerini de dershanelerde öğreniyoruz, bu da başarıyı artırıyor. Genç nüfusumuzun olması sınavları da zorunlu kılıyor. Çünkü bütün öğrencilerimizi aynı kategoride değerlendiremeyiz, buna da imkan yok. Bu vesile ile çocuklarımızın daha iyi yerlerde okuması ve başarılarının artmasında dershanelerin büyük payı var. Bu nedenle ben Maltepe Dershanesi idareci, öğretmenleri, öğrencilerini ve ailelerini kutluyorum. İlçemizin eğitim seviyesinin yükseltilmesindeki katkılardan dolayı teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından SBS'de 8. sınıf Maltepe Dershanesi öğrencisi Türkiye birincisi Mustafa Salih Yılmaz'a, dershane tarafından bin 500 TL'lik çek ve plaketi Kaymakam Dönmez verdi. Ayrıca, dereceye giren diğer öğrencilere de 250 TL para ödülü ve plaket verildi.