Bitlis'te özel hastane açılışında konuşan Vali Yılmaz: 400 yataklı hastanemizi de yapacağız

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis'in eğitim, sağlık, kültürel ve turizm alanlarında gözde il haline geleceğini belirterek, "Artık ilimizde beyin a

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis'in eğitim, sağlık, kültürel ve turizm alanlarında gözde il haline geleceğini belirterek, "Artık ilimizde beyin ameliyatları dahi yapılıyor. Kısa zaman içerisinde 400 yataklı hastanemizi de yapacağız." dedi.

Kültür Mahallesi Bitlis Yolu üzerinde inşa edilen Özel Can Hastanesi'nin açılışı amacıyla düzenlenen törene; AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ile Cemal Taşar, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, "Birkaç yıl öncesine baktığımızda, vatandaşlarımız doktora gidemez durumda iken ve uzak hastanelere gitmek zorunda kalırken yollarda perişan oluyordu. Vatandaşlarımız, şimdi böyle görkemli hastanemizde tedavi edilecekler." şeklinde konuştu.

Törene katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da ilin kurtuluş yıldönümü olan bugün çeşitli açılışlar gerçekleştirdiklerini belirterek, Bitlis'te özel bir hastanenin açılmasının büyük bir hizmet olduğunu vurguladı. Yılmaz, vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını böyle modern bir ortamda karşıladığı için iş adamı Cemal Elmas'a teşekkür ettiğini kaydetti.

Hastane hakkında teknik bilgiler veren Özel Can Hastanesi Başhekimi Hasan Kaya ise tam teçhizatlı laboratuar, tomografi, ameliyathane, doğumhane, endoskopi ünitesiyle beraber gelişmiş teknolojiye sahip olan hastanede, 13 uzman doktor, 4 pratisyen doktor ile beraber 157 personel ile

hizmet vereceklerini söyledi.

Hastane sahibi Cemal Elmas, açılış programına katılan katılımcılara teşekkür etti. Açılış sonrasında vali ve milletvekilleri hastaneyi gezdi.