İsrail'in Hamas'la doğrudan görüştüğü iddia edildi

Tel Aviv yönetiminin 'terörist' olarak nitelendiği Hamas'la doğrudan temas kurduğu öne sürüldü. Londra merkezli Şark el Avsat gazetesinin Filistin kay

Tel Aviv yönetiminin 'terörist' olarak nitelendiği Hamas'la doğrudan temas kurduğu öne sürüldü. Londra merkezli Şark el Avsat gazetesinin Filistin kaynaklarına dayandırdığı habere göre İsmail Heniyye hükümetinde hazine bakanı olarak görev yapan Ömer Abdürrezzak ile bir Hamas üyesi, Netanya kentinde İsrailli yetkililerle bir araya geldi.

Bu hafta gerçekleştiği belirtilen görüşmede Gazze Şeridi'nde dört yıldır esir tutulan Gilad Şalit'in serbest bırakılmasının ele alındığı öne sürüldü. Şam'daki Hamas liderlerinin Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerinin 'esir değişimi' için kaçırılması çağrısının ya da İsrail'i hedef alan roket saldırılarının da görüşmede ele alınan diğer konular olabileceği belirtildi.

Bu arada, görüşme iddiasını yalanlayan Ömer Abdürrezzak, "İddialar temelsiz." dedi. İsrail'e girişlerinin yasak olduğunu ifade eden Abdürrezzak, "İsraillilerle görüşmeyi reddediyoruz, gazetecileriyle bile." dedi.