Kudaka Tarafından 'Doğrudan Faaliyet Desteği' Bilgilendirme Torlantısı Düzenlendi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından "Doğrudan Faaliyet Desteği" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kudaka Tarafından 'Doğrudan Faaliyet Desteği' Bilgilendirme Torlantısı Düzenlendi
ETSO toplantı salonunda düzenlenen programa KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, Kamu kurum amirleri ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, "Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği'nde belirtilen 4 destek türünden 3'ünü hayata geçiriyor.
Doğrudan Faaliyet Desteği, Teknik Destek ve Güdümlü Proje Desteği
22 Temmuz 2010 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda uygulanmaya konuldu. Kalkınma Ajansları'nın sağlayabileceği dördüncü destek türü olan Proje Teklif Çağrısına ise DPT'ye sunulan Başvuru Rehberinin onayından sonra yakın bir zamanda çıkılacaktır" dedi.
Bilgilendirme toplantısında daha sonra destekler hakkında bilgi verildi.
DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ
TRA1 Düzey 2 Bölgesin de (Erzurum-Erzincan-Bayburt) kalkınma ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına ve bu anlamda risklerin önlenmesine; kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarına, bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik bölge için önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılmasına, gerçekleştirilmesine ve büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlanmasına yönelik faaliyetler desteklenecektir. Doğrudan faaliyet desteğinden sadece; Yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, birlikler ve kooperatifler yararlanabilir. Asgari ve Azami Destek Miktarları:
En az 18.000 TL, en fazla 70.000 TL'dır. Ajansa sunulacak olan her bir faaliyet teklifi, Genel Sekreter başkanlığında Ajans uzmanlarından oluşturulacak en az 3 kişilik bir değerlendirme komisyonu tarafından, başvurunun Ajansa ulaştığı tarihten itibaren en fazla yedi gün içerisinde değerlendirilir ve Yönetim Kurulu onayına sunulur.
TEKNİK DESTEK
Teknik destek, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına Ajans tarafından sağlanan desteklerdir. Ajans tarafından sağlanacak teknik destek; Yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerini ve Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarını kapsar.
Teknik Destek Faaliyet Konuları: Talep edilen teknik destek; Eğitim verme, Program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, Geçici uzman personel görevlendirme, Danışmanlık sağlama, Lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetleri içermelidir. Ajans tarafından sağlanacak teknik desteklerden sadece; Yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları yararlanabilir.
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ
Güdümlü proje desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projelerin Ajansın öncülük etmesi ve koordinasyonu üstlenmesiyle gerçekleştirdiği destektir. Bölgemizde Çalışmalarına Başlanması İçin Karar Verilen Güdümlü Projeler: Erzurum ili için Dana Bank (Dana Kreşi) Projesi; Erzincan ili için İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Bayburt ili için Yöresel El Sanatları Araştırma, Uygulama ve Üretim Merkezi. Bu üç proje için 3.250.000 TL Ajans kaynağı ve 825.000 TL proje ortaklarının koyacağı eş finansman olmak üzere toplam 4.075.000 TL ödenek tahsis edilmiştir.