Kütahya'da 500 Kınalı Keklik Doğal Ortama Bırakıldı

Kütahya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından temin edilen 500 adet kınalı keklik, doğal ortama bırakıldı.

Kütahya'da 500 Kınalı Keklik Doğal Ortama Bırakıldı
Afyonkarahisar İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Kınalı Keklik Üretme İstasyonu'ndan temin edilen 500 adet kınalı keklik, ilimizi çeşitli yerlerinde bulunan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda doğal ortama bırakıldı.
Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Kuşçu, "3 bin den fazla bitki türü sadece Türkiye'ye özgüdür. Ülkemizin temsil ettiği biyolojik çeşitlilik bölgedeki doğal ve hassas dengenin bir göstergesidir. Son zamanlarda yaşanan hızlı endüstriyel gelişim, tarımda mekanizasyon ve hızlı nüfus artışı ekosistemler ve bunların sürdürülebilir yönetimi için, gerçek anlamda birer tehlike halini almıştır. Yabanıl alanların tarım alanlarına dönüştürülmesi, endüstrileşme, mekanik tarım, tarımda ilaç ve gübrenin aşırı ve bilinçsiz kullanımı, kaçak ve usulsüz avcılık yaban hayatı habitatlarını son derece olumsuz etkilemiştir. Bu nedenle, yaban hayatı habitatlarında yaşanan bozulma tehlikeli seviyelere ulaşmış ve bunun sonucunda, birçok bitki ve hayvan türü yok olmuş veya yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelmiştir. Anadolu Parsı'nın (Panthera pardus tuliana) son 20-30 yıllık zaman dilimi içinde yok olduğu düşünülmektedir. Bu yok olan türlerin yanı sıra Ceylan (Gazella subgutturosa), Anadolu Yaban Koyunu (Ovis Orientalis), Alageyik (Cervus dama), Çizgili sırtlan (Hyena hyena) ve Kelaynak (Geronticus eremita) sadece sınırlı koruma alanlarında yaşayabilmektedir" dedi.
Törene İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Kuşçu, Bayındırlık ve İskan Müdürü Vahit Okumuşer, Orman Bölge Müdürü Cumali Akın, Sağlık Müdür Vekili Dr. Kamil Türkmen, Kütahya Merkez Avcılık ve Atıcılık ve Balıkçılık İhtisas Kulübü üyeleri katıldı.