Kipa ile Türk Kızılayı'ndan Ramazan dayanışması

Kipa ve Türk Kızılayı'nın 2007 yılından beri rekor katılımlarla gerçekleşen Ramazan dayanışması bu yıl da alanını genişleterek devam ediyor. Kipa, sos

Kipa ve Türk Kızılayı'nın 2007 yılından beri rekor katılımlarla gerçekleşen Ramazan dayanışması bu yıl da alanını genişleterek devam ediyor. Kipa, sosyal sorumluluk projeleri arasında önemli bir yere sahip olan, "Kipa - Türk Kızılayı Ramazan Dayanışması" kampanyası ile bu yıl da rekor katılımla 30 bin koliyle daha fazla sayıda ihtiyaç sahibine dokunmayı hedefliyor. Kipa aynı zamanda Türk Kızılayı ile işbirliği çerçevesinde geçen yıl başladığı kan bağışı kampanyasını da sürdürüyor.

Kampanya kapsamında, Kipa tarafından hazırlanan "Ramazan Paketleri", 6 Ağustos - 8 Eylül 2010 tarihleri arasında Kipa müşterileri tarafından Kızılay'a bağışlanabilecek. "Kipa - Türk Kızılayı Ramazan Dayanışması Kampanyası"nın uygulandığı tüm Kipa mağazalarında bağışları Kızılay görevlileri teslim alırken, belirli mağazalarda ise kampanyayı desteklemek amacıyla Kızılay çadırları kurulacak.

"Kipa - Türk Kızılayı Ramazan Dayanışması Kampanyası" hakkında bilgi vermek üzere Tesco Kipa CEO'su Paul Ritchie ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali. 5 Ağustos Perşembe günü İzmir Swissotel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

"Kipa - Türk Kızılayı Ramazan Dayanışması Kampanyası" ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Tesco Kipa CEO'su Paul Ritchie, Kipa'nın sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam edeceğini belirterek; "2007 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden proje kapsamında 2007 yılında toplam 8000 koli karşılığı 105 Bin 433 TL, 2008 yılında yaklaşık 6 bin 500 koli karşılığı 114 Bin 735 TL, 2009 yılında ise 17 bin 500 koli karşılığı 255 Bin 367 TL tutarında erzak bağışı gerçekleştirilmiştir. Bu yıl hedefimiz 30.000 koliye yaklaşarak daha fazla sayıda ihtiyaç sahibine ulaşmak. Bu yıl ayrıca, tüm hipermarketlere ek olarak ilk defa belli Kipa ekspres mağazalarımızda da müşterilerimiz Kipa Ramazan kolilerini Kızılay'a bağışlayabilecekler" diye konuştu. Ritchie Kipa olarak Kızılay'a sadece "Ramazan Dayanışması Kampanyası" değil aynı zamanda kan bağışı konusunda da destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ise Türk Kızılayı olarak, Kipa ile 3 yıl önce başlattıkları Ramazan dayanışmasının bu yıl da devam etmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Küçükali, tüketicileri ve kurumları kampanyaya daha fazla katkıda bulunmaya davet etti. Türk Kızılayı'nın yılın her döneminde ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu belirten Küçükali, Ramazan ayında ülke genelinde sosyal yardım faaliyetlerine hız verdiklerini kaydetti. "Türkiye İyilikte Birleşiyor" sloganının Kipa ile bir kez daha hayata geçirilmesi dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kampanya kapsamında, Kipa müşterilerinin satın aldıkları 5 farklı içerikteki Ramazan Paketleri, sertifika karşılığında mağazalarda kurulan stantlarda toplanacak ve Kızılay'ın 750'yi aşkın şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.