Ertuğrul Sağlam: İyi oynamadığımız maçta kazandık

Sivasspor'u kendi evinde yenen Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, iyi oynamadıkları maçta rakibe fazla gol pozisyonu vermediklerini ve kaz

Sivasspor'u kendi evinde yenen Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, iyi oynamadıkları maçta rakibe fazla gol pozisyonu vermediklerini ve kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Ev sahibi Sivasspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal da, 'Gol atanın kazandığı bir maç oldu' yorumunu yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Sivasspor'u 2-0 yenen Bursaspor evine mutlu dönüyor. Maç sonrası karşılaşmayı değerlendiren Bursaspor hocası Ertuğrul Sağlam, Mesut hocanın göreve başlamasıyla Sivasspor'un büyük bir çıkış yakaladığını söyledi. Sivasspor deplasmanının zor olacağını bilerek buraya geldiklerini ifade eden Sağlam, öyle de olduğunu kaydetti.

Ertuğrul Sağlam: "İlk devre çok fazla pozisyon olmadı. İkinci yarıda dönem dönem Sivas oyuna hakim gözükse de, net pozisyonları bulan bizdik. Volkan'la golü bulduk. İyi oynamadığımız maçta çok pozisyon da vermedik. Daha iyisini yapmak zorundayız. Güzel bir galibiyet oldu bizim için. 2-0 Sivas deplasmanında net bir skor. Aldığımız galibiyet oyuncuların moralini üst seviyeye çıkardı. Oyuncuları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Bir taraftan lige konsantre olurken, diğer taraftan da başka kulvarlara hazırlandıklarını ifade eden başarılı teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmak istediklerini söyledi. Sağlam, "Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçımızda Valencia ile içeride oynayacağız. İyi başlamak bizim için çok önemli. Hedefimiz gruptan çıkmak olacak. Şampiyonlar Ligi'ne de yansıması olacak bu lig maçlarındaki aldığımız sonuçların." dedi.

Attığı gol sonrası yaptığı hareket nedeniyle tribünlerin tepkisini çeken Volkan da, öncelikle gol sevincinin yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermesinden dolayı Sivasspor taraftarından özür diledi. "Gol sevincimden sonra yaptığım hareket sonrası Sivasspor taraftarından ve yönetiminden özür diliyorum" diyen Volkan, "Onlara karşı saygısızlık yapmadım, kalp işareti yaptım. Kale arkasındaki kamera aşağı doğru olduğu için yan kameraya kalp işareti yaptım yanlış anladılar. Maça gelince istediğimizi sahaya yansıtamadık. Sivasspor karşısında galip gelmek güzel bir şey. Çok mutluyuz. İznimiz var, bu arayı en iyi şekilde değerlendirip lige iyi başlayacağız" diye konuştu.

Ali Tandoğan da galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Tandoğan, "Bugün alınan galibiyette benim yaptıklarımdam ziyade takımın yaptıkları önemliydi. Sivasspor ilk maçta Galatasaray'ı yendi, deplasmanda da beraberlik almıştı. Bu maçı da kazansa Sivas takımı 7 puana ulaşacaktı. Bizim kontraya iyi çıktığımızı, ileride hızlı adamlarımız olduğunu bildiklerinden, bizi defansif anlamda sürekli zorladı Sivas. Müthiş oynamadık ama abartılacak kadar da kötü oynamadık" dedi.

SİVASSPOR CEPHESİ

Alınan yenilgi sonrası Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal'ın neşeli tavırları dikkat çekti. Maçı değerlendirmesi istenen Bakkal, 'Maç 2-0 mı bitti' diye espri yaptı. Aslında oyunun genelinin ortada geçtiğini belirten Bakkal, "Bizim ilk devrede yakaladığımız pozisyonlar var. Ama iki takım için de düşük tempolu bir maçtı. İlk golü biz atsak, biz kazanırdık. Bursa buldu. 2. golü ise zaten saymıyorum, yüklendiğimiz kalecimizin de olmadığı bir zamandı" dedi.

Böyle bir sonucu beklemediklerini ifade eden Mesut Bakkal, ancak iyi yolda olduklarını kaydetti. Milli maç arasını iyi değerlendirmek istediklerini anlatan Bakkal, "Atanın galip geleceği bir maçtı. Ve Bursa attı kazandı" dedi.

Sivasspor'un orta saha oyuncusu Cihan Yılmaz da karşılaşmayı 'ilginç bir maç oldu' diyerek değerlendirdi. Şanssız bir şekilde gol yediklerini kaydeden Cihan, "İlk yarıda bir pozisyonumuz vardı o gol olsaydı farklı olabilirdi. Bursa'ya karşı yenildik. Geçen sezonun şampiyon olan takımına karşı mağlup olduk. İlk mağlubiyetimizi aldık. Yapacak bir şey yok artık, önümüzdeki Trabzonspor maçına bakacağız. O maçtan puanla dönmek istiyoruz. Bu ligde kime karşı oynarsan oyna kolay maç yok. Sonuçta yenmek için çıkıyoruz. Trabzon deplasmanından en az bir puanla dönmek istiyoruz" dedi.