Mesut Özil, Pakistan'a 10 bin Euro bağışladı

Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardında olaylara adeta seyirci kalan Almanya harekete geçti. Alman ikinci televizyon kanalı ZDF' in başlattığı Pak

Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardında olaylara adeta seyirci kalan Almanya harekete geçti. Alman ikinci televizyon kanalı ZDF' in başlattığı Pakistan afetine bağış kampanyasına katılan seyirciler yaklaşık 8 milyon Euro bağışta bulundu. Bağışta bulunanlar arasında Mesut Özil de var. İspanya'dan arayan Mesut Özil de 10 bin Euro bağışta bulundu. Başbakan Angela Merkel de ZDF'nin bağış kampanyasına katıldı. Angela Merkel bağışların yerine ulaşıp ulaşmayacağı yönündeki şüpheleri giderdi. Merkel, "Para hedefine ulaşacaktır. Ayrıca Pakistan gündemimizde kalmaya devam edecek." dedi.

Bu arada Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaleti de 500 Euro bağışta bulundu. Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft, "Her gün bölgeden gelen görüntü ve resimler beni derinden üzmektedir. Afettten en çok çocuklar, yaşlılar ve kadından etkilenmiş. Acilen yardıma muhtaç Pakistan halkına KRV hükümeti olarak herhangi bir bürokrasiye takılmadan 500 bin Euro'luk bağışta bulunamaya karar verdik.Yardım Pakistan' ın güneyinde Sindh bölgesine gönderilecek." dedi. Yardım paketinin içerisinde 10 bin 500 kişiye yetecek kadar, temizlik malzemeleri, battaniye, ilaç ve ev eşyaları bulunuyor. Kraft daha çok insana ulaşabilmek için Alman halkını bağış yapmaya çağırdı.