Tim'den Türk Kızılayı'na Pakistan Desteği

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Kızılayı aracılığıyla Pakistanlı selzedelere 1 milyon TL değerinde ayni yardımda bulundu ve yardım kampanyası başlattı.

Tarihinin en yıkıcı sel felaketiyle karşı karşıya olan Pakistan'a Türk Kızılayı vasıtasıyla yardımlar tüm hızıyla devam ederken, yardım kervanına TİM de katıldı. Türk Kızılayı Genel Merkezi'nde Genel Başkan Tekin Küçükali'yi ziyaret eden TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugünün büyük bir yıkımla karşı karşıya kalan Pakistan'a 'destek' günü olduğunu belirterek, "Bugün, Kurtuluş Savaşı'nda yardım gönderenlere vefa günüdür. Bu yüzden bugün TİM olarak sessiz kalamazdık" dedi.
Büyükekşi, bu kapsamda 1 milyon TL değerinde ayni yardımda bulunacaklarını, bunun 500 bin TL'sinin Mevlana Evi, 500 bin TL'sinin ise gıda yardımı şeklinde gerçekleşeceğini bildirdi. Yardımların bununla sınırlı kalmayacağını ifade eden Büyükekşi, başlattıkları yardım kampanyasına da ihracatçıların önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını kaydetti. Büyükekşi, kampanya çerçevesinde Kızılay nezdinde Ziraat Bankası Kızılay Şubesi ile İş Bankası Mithatpaşa Şubesi'nde hesap açtıklarını, ayrıca 3 GSM
firmasıyla da yaptıkları işbirliğiyle isteyen vatandaşların 5 TL karşılığında kampanyaya katılabileceklerini belirtti. Büyükekşi, TİM Başkanvekili Tahsin Öztiryaki'nin 75 bin dolar değerindeki sahra mutfağı bağışı ile kampanyaya ilk katkı sağlayan kişi olduğunu bildirdi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekinali ise, bugün 'tarihi' bir gün yaşadıklarını ve Türkiye'nin 'yüzakı' olan TİM'in yine önemli bir yardıma imza attığını söyledi. Pakistan'da suların çekilmesiyle vahşi görüntünün daha net görülmeye başlandığına işaret eden Tekinali, "Pakistan'daki bu felaketin ardından Kızılay olarak sessiz kalmadık ve kalmamaya da devam edeceğiz" dedi. Bölgeye yardım eden çok sayıdaki kurum ve kuruluş bulunduğunu belirten Tekinali, "Yardım eden herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Yardımın azı veya çoğu olmaz" diye konuştu.
Tekinali, bir soru üzerine, yardımların ulaşmasında bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Tekinali, bunda da 2005 yılında Pakistan'da meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgede yetiştirdikleri 2 bin 150 personelin önemli katkısı olduğunu vurguladı.
Tekinali ve Büyükekşi, daha sonra 1 milyon TL'lik ayni yardıma ilişkin protokol imzaladılar.