CHP'li Karaibrahim: Fındığın geleceğini referandumda ki 'hayır' oyu kurtaracak

CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, AK Parti hükümetinin fındığa sahip çıkması gerektiğini söyledi. Karaibrahim düzenlediği basın toplantısınd

CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, AK Parti hükümetinin fındığa sahip çıkması gerektiğini söyledi. Karaibrahim düzenlediği basın toplantısında, Güneydoğu'da AK Parti ve BDP temsilcilerinin işbirliği içinde çalıştıklarını savundu. CHP'nin, Bingöl mitinginde ellerinde AK Parti ve BDP bayrağı olan kişilerin mitinge gelmek isteyen CHP'lileri alana sokmadıklarını, bunun iki partinin ortak çalıştıklarının bir kanıtı olduğunu savunan Karaibrahim, "İnsanların miting alanına sokulmaması için ellerinden geleni yaptılar. Bütün bu engellemeler yaşanırken polis olaylara müdahale etmedi." dedi.

"Biz artık AK Parti ile değil, AK Parti temsilcisi gibi çalışan bürokratlarla mücadele ediyoruz." diyen Karaibrahim, sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidar bürokratları AK Parti için çalışıyor. Devletin valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, milli eğitim müdürü, müftüsü gibi bürokratlar AK Parti için çalışıyor. Devletin valisi devletin emniyet müdürü devlet için çalışmalı. Partinin valisi, partinin kaymakamı olmaz. Doğu ve Güneydoğu gezilerimizde yaşadıklarımız doğudaki anlaşmanın göstergeleridir."

AK Parti hükümetinin fındığa sahip çıkması gerektiğini kaydeden Karaibrahim, "Fındığın başkenti olan Giresun'a gelen Başbakan, fındıkla ilgili tek bir kelime etmemiş. Böyle bir çelişkiyi ilk defa yaşıyoruz. FİSKOBİRLİK başkanı hala sorunları halledeceğini, birliği ayağa kaldıracağını söylüyor. Bu başkan bu saatten sonra hiçbir şeyi halledemez. En son Trabzon'daki gayrimenkullerin satışı ile planlanan tehlikeli tuzağı bozduk. Fındığın kurtuluşu 12 Eylül'de verilecek 'hayır' oylarındadır. Giresun hiçbir zaman tepkisini göstermiyor. Giresunlunun bir kere olsun yapılanlara tepkisini göstermesi lazım. Fındığa sahip çıkılması lazım. Bunu da yapacak bizleriz, fındık üreticileridir. Önümüzde fındığa sahip çıkmak için bir fırsat var. Üretici 12 Eylül'de hayır oyu vererek hükümete tepkisini göstermeli, fındığına sahip çıkmalı. Kullanılacak evet oyunda bize fayda sağlayacak tek bir madde bile yok. Evet ilimiz ve ülkemiz için hiçbir şeyi değiştirmez. Hayır dersek birçok şeyin değişmesini, belkide fındığı kurtuluşunu sağlamış olacağız." diye konuştu.