Moskova metrosu saldırganlarına operasyon yapan FSB görevlilerine ödül

Rusya güvenlik güçleri ve istihbarat teşkilatı FSB dün gerçekleştirdiği operasyonla Moskova metrosuna terör saldırısı gerçekleşen militan grubun arkas

Rusya güvenlik güçleri ve istihbarat teşkilatı FSB dün gerçekleştirdiği operasyonla Moskova metrosuna terör saldırısı gerçekleşen militan grubun arkasında olduğu iddia edilen Magomedali Vagabov ve diğer dört militanı öldürdü. Dağıstan Cumhurbaşkanı Magomedsalam Magomedov da operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerine ödül verilmesine karar verdi. "Mali olarak operasyona katılan güvenlik güçlerinin ödüllendirilmesine karar verdik" açıklamasında bulunan Dağıstan Cumhurbaşkanı, güvenlik güçlerinin başarısından dolayı teşekkür etti.

Moskova metrosunun Lubyanka ve Parrk Kulturı metro istasyonlarına 29 Mart'ta gerçekleşen operasyonda 40 kişi hayatını kaybederken, yüzden fazla kişi de yaralanmıştı. Dağıstan'ın Gunib kasabasında öldürülen Vagabov'un, iki intihar komandosundan biri olan Meryem Şaripova'nın kocası olduğu belirtiliyor.

Çeçen lider Doku Umarov'a yakınlığı ile bilinen Vagabov'un Dağıstan ve Rusya'nın farklı kentlerinde bir dizi saldırının arkasında olduğu iddia ediliyor.

Rusya'nın Kafkas Cumhuriyetleri Dağıstan, Çeçenistan ve İnguşetya'da sıklıkla meydana gelen terör saldırıları Kremlin'in bölgeye yönelik operasyonlarını artırmasına neden oluyor.