Bakan Ergün muhalefete:Millet bize şantiye şefi yetkisi mi verdi?

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, hükumetin yaptığı anayasa değişikliğini eleştiren muhalefet partilerine tepki gösterdi. Ergün, "Siz duble yol ya

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, hükumetin yaptığı anayasa değişikliğini eleştiren muhalefet partilerine tepki gösterdi. Ergün, "Siz duble yol yapın, TOKİ ile konut yapın, baraj yapın, hızlı tren yapın diyorlar. Sen milletin bize verdiği yetkiyi şantiye şefi yetkisi olarak mı görüyorsun?" dedi.

Bir dizi ziyaretler ve 12 Eylül'de yapılacak Anayasa paketi değişikliğini anlatmak için Antalya'ya gelen Bakan Ergün, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri ve partililerle bir araya geldi. Konuşmasında 12 Eylül'de yapılacak referandumun Türkiye'ye neler kazandıracağını anlatan Ergün, ana muhalefet partisi CHP'ye de sık sık yüklendi. AK Parti hükümeti olarak kendilerinin önemli kararlar alacağında bu konuyu önce halka sunduklarını söyleyen Bakan Ergün, Türkiye'de önemli maddeleri oylamadan geçirmek için halka götürülmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin Anayasası'nda ciddi bir tadilat yapacağız. Bu güne kadar çok tadilatlar yapıldı. Bu çok önemli tadilat dedik ve halka götürelim dedik. Anayasa Mahkemesi bile CHP'nin tepkilerine itibar etmedi." dedi.

Diğer parti liderlerinin kendilerine 'Siz Anayasa işlerine karışmayın yapamazsınız' diyenlerin olduğunu kaydeden Bakan Nihat Ergün, muhalefet partilere seslenerek, "Siz duble yol yapın, TOKİ ile konut yapın, baraj yapın, hızlı tren yapın diyorlar. Sen milletin bize verdiği yetkiyi şantiye şefi yetkisi olarak mı görüyorsun. Biz milletten bir yetki almışız gerekirse Anayasa'dan köklü reformlar, tadilatlar yapıp onu milletin önüne götürme yetkisi vermişlerdir. Bizde bu yetkiyi kullandık ve halkımızın önüne getirdik." şeklinde açıklamalarda bulundu.

HSYK'YI DOKUZ TAŞ'A BENZETTİ

Anayasa paketi değişikliğinde muhalefet parti liderlerinin en çok tartıştığı konunun Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na atanacak üyelerle ilgili madde olduğunu hatırlatan Bakan Nihat Ergün, "Şuanda ne oluyor. Yargıtay üyeleri kendi arasından HSYK üyelerini seçiyorlar. HSYK üyeleri de Yargıtay'a seçilecek olan üyeleri seçiyorlar. Sen beni seç ben seni seçim. Al gülüm ver gülüm. Dokuz taş oynar gibi, buraya da çeksen üç öteki tarafa da çeksen üç. Bu düzen bozuluyor bütün itiraz bozuluyor." diye konuştu.

Muhalefet parti liderleri ve partililerin AK Parti'yi yargıyı ele geçirmekle suçladığını ifade eden Bakan Ergün, yargıyı 1990'lı yıllarda CHP'nin ele geçirmeye çalıştığını şöyle anlattı: "1990'lı yıllarda Mehmet Mogoltay'ın CHP kongresinde yapmış olduğu bir konuşma var. . Bir Adalet bakanı bu kadar çok tek başına kadrolaşmayı nasıl yapabilir diyorlar. Ve Mogoltay'a itiraz ediyorlar. Oda diyor ki 'Ne yapacaktım Biz Seyfi Oktay ile kafa kafaya verdik sadece 2 bin küsür tane Hâkim ve savcıyı kendi zihniyetimize yakın adamlardan atadık. Onlardan atamayıp da ülkücülere mi verecektim bu kadroları' diyor. Şimdi de bazı ülkücü kardeşlerim bu CHP'lilerin peşine takılmış gidiyorlar. Yargıyı ele geçirmeye çalışanlar kimler görülüyor."

Ergün, son sözü AK Parti hükumeti döneminde her zaman halkın söyleyeceğini, parası silahı olanın son söze sahip olamayacağını belirterek konuşmasını tamamladı.