MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: Anayasa değişikliğinde milletin hayrına hiçbir şey yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, 12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişiklik paketinin içerisinde milletin hayrın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, 12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişiklik paketinin içerisinde milletin hayrına hiçbir şey olmadığını iddia etti.

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Yenicekent kasabasında düzenlenen 17. Tripolis-Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali'ne katılan Kutluata, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandı. Kutluata, "Muhalefet ve özellikle MHP, Anayasa değişikliğinde milletin hayrına hiçbir şey olmadığını biliyor. Değişikliğin içeriği bir açılım denilen uğursuz sürecin önünü açmak olduğunu Başbakan söylemişti. Bu uğursuz süreci sonuca ulaştırmak, yani Türkiye'yi ayrıştırmak için yaptıkları bir şeydir." dedi.

Anayasa değişikliğinin arasına milleti şaşırtmaya yönelik birkaç madde serpiştirildiğini öne süren Kutkuata, "Diğer bir husus ise kendilerini yarın hem bölücülükten, hem yolsuzluktan gidecekleri yüce divandan kurtarmak için yaptıkları değişikliktir. Hükümete sahipler, Meclis ellerinde, Meclis'i, Meclis gibi değil, hükümetin kontrolünde bir mekanizma olarak çalıştırıyorlar. Şimdi de yargıyı ele geçirip kendilerini garantiye almak ve uğursuz ve bölücü politikalarının önünü açmak için bu değişikliği yapıyorlar." diye konuştu.