Altındağ Belediyesi 25 araçlık filoyla kendi çöpünü kendisi toplayacak

Evsel atıkların toplanmasını daha önce ihale ettiği şirketler aracılığıyla yürüten Ankara'nın Altındağ Belediyesi, artık kendi çöpünü kendi toplayacak

Evsel atıkların toplanmasını daha önce ihale ettiği şirketler aracılığıyla yürüten Ankara'nın Altındağ Belediyesi, artık kendi çöpünü kendi toplayacak. Çevre temizliğini daha karlı ve verimli hale getirmek için söz konusu uygulamaya geçen Altındağ Belediyesi, 25 yeni araç satın alarak son teknolojiye sahip yeni bir temizlik aracı filosu kurdu.

Yeni uygulamanın başlatılması ve satın alınan 25 yeni temizlik aracının tanıtımını yapmak için Fen İşleri Kampüsü'nde bir tören düzenlendi. Altındağ Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Ayaz, Başkan Yardımcısı Yunus Keleş ve birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda personelin de katıldığı törende, kurban kesilerek, yeni uygulamanın hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu. Törende bir konuşma yapan Mehmet Emin Ayaz, son birkaç senedir çevre temizliği ve çöplerin toplanmasının taşeron firmalarla yapılmasının cazibesini kaybettiğini, bu nedenle Altındağ Belediyesi olarak kendi ekiplerini kurma yoluna gittiklerini söyledi: "Çöp toplamada taşeron firmalarla çalışma dönemini sonlandırıyoruz. Bundan sonra kendi araçlarımız ile çöp toplama işini yapacağız. Bu sayede hem maliyetleri aşağı çekeceğiz hem de daha temiz bir Altındağ'a sahip olacağız.

Mehmet Emin Ayaz, 25 tane son model araç satın alındığını, çok kısa bir sürede bu araçların üst ekipmanlarının monte edilerek hazır hale getirildiğini ifade etti. Belediyenin tüm işlerinde kârlılığı ve verimliliği ön planda tuttuklarını belirten Başkan Vekili Mehmet Emin Ayaz, satın alınan araçların kapasite olarak da Altındağ'ın ihtiyacına cevap vereceğini, araçlarda görevli olan personelin ise dışardan hizmet alımı şeklinde istihdam edileceğini söyledi. Çevre temizliğinde yeni bir dönemi başlattıklarının, çalışmaların aylar öncesinden titizlikli yürütüldüğünün altını çizen Mehmet Emin Ayaz, yeni uygulamanın tüm Altındağlılara hayırlı olmasını diledi.