Manisa'da 40 Bin Kişinin Tc Numarası Yazılı Değil

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Anayasa Değişiklik Paketi'nin oylanacağı 12 Eylül tarihinde yapılacak Referandum'da TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşların oy kullanamamalarına çözüm getirmek amacıyla muhtarlardan destek istedi

Manisa'da 40 Bin Kişinin Tc Numarası Yazılı Değil
Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Anayasa Değişiklik Paketi'nin oylanacağı 12 Eylül tarihinde yapılacak Referandum'da TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşların oy kullanamamalarına çözüm getirmek amacıyla muhtarlardan destek istedi.
Eğitim Araçları salonu'nda yapılan toplantıya Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra Vali Yardımcıları Haydar Özgün, Zeki Özkan, Manisa Jandarma Alay Komutanı Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran, İl Nüfus Müdür Vekili Seçkin Yaşar Demir ve muhtarlar katıldı. Manisa'da yaklaşık 40 bin vatandaşın TC kimlik numarası olmadığını belirten Vali Güvenç, vatandaşların kimlik numarası alması konusunda muhtarlardan destek istedi. Referanduma kadar ve referandum günü Nüfus Müdürlüklerinin çalışacağını belirten Güvenç, kimlik numarası olmayan vatandaşların bu süre içerisinde kimliklerini yenileyebileceklerini söyledi. Köylerde yaşayan, kimlik numarası olmayan engelli ve yaşlı vatandaşların ayağına gidilerek yenileme yapılacağını ifade eden Vali Güvenç, "Nüfus Müdürlüğümüz köylerde yaşayan ve nüfus müdürlüklerine gelerek yenileme yapamayacak vatandaşlarımızın kimlik yenileme işlemlerini köylere giderek yapacaklar. Bu konuda muhtarımız önemli bir rol oynamakta. Köy muhtarlarımız ve merkez muhtarlarımız bulundukları yerlerde devletimizi temsil etmektedirler. Kendilerine önemli görevler düşmektedir."diye konuştu.
Referandum öncesi veya Referandum'un yapılacağı gün, herhangi bir sorunun yaşanması durumunda muhtarların ve vatandaşların Emniyet ve Jandarmaya bilgi vermesini isteyen Vali Güvenç, Manisa'da huzurlu bir Referandum yaşanması dileğinde bulundu.
İl Jandarma Alay Komutanı Vural Erol da, referandum öncesi ve referandum günü muhtarların oy kullanırken veya farklı şekillerde çıkabilecek olayları hemen Jandarma 156'ya bildirmelerini istedi.
Emniyet Müdürü Adem Aydemir ise, merkez ilçe muhtarlarının emniyetten yardım alabileceklerinin altını çizerek, yaşanabilecek olayları engelleme yönünde koordineli çalışma isteğinde bulundu. Aydemir, Manisa merkez ilçede 57 binada, 200 bin 816 vatandaşın 513 sandıkta oy kullanılacağını belirterek, 24 saat boyunca hizmette olduklarını ifade etti.
Nüfus Müdürlüğü'nün referanduma kadar fazla mesaide bulunarak, vatandaşların oy kullanmak için kimlikleriyle ilgili yaşanan sorunların çözülmeye çalışılacağına ifade eden İl Nüfus Müdür Vekili Seçkin Yaşar Demir, "Nüfus Müdürlüğümüzün personeli 30 Ağustos Zafer Bayramı, Bayram ve referandum günü da çalışarak hizmet verecekler. Bayramlarda saat 9:00'dan akşam 16:00'a kadar, Arefe günü Sabah 9:00'dan 12:00'a kadar, referandum günü ise sabah 9:00'dan akşam 19:00'a kadar hizmet verecekler. Kuyrukların uzaması durumunda çalışma saatler ileri alınabilecek. Ayrıca köylerde yaşayan ve kimliklerini değiştiremeyecek engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın kimlik yenileme işlemleri muhtarlarımız tarafından düzenlenecek, personelimiz köyleri gezerek bu vatandaşlarımızın kimliklerini köylerde yenileyebilecekler."diye konuştu.