Bıçaklanan genç kanlar içinde ambulans bekledi

Beyoğlu Dolapdere'de çıkan bıçaklı kavgada İsmail Atakan (32) isimli şahıs ağır yaralandı. Bacağından ve kasığından aldığı bıçak darbeleriyle kanlar i

Beyoğlu Dolapdere'de çıkan bıçaklı kavgada İsmail Atakan (32) isimli şahıs ağır yaralandı. Bacağından ve kasığından aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içinde kalan Atakan için uzun süre ambulans beklenmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Çok kan kaybettiği gözlenen Atakan'a ilk müdahaleyi olay yerindeki vatandaşlar yaptı. Atakan bir süre sonra olay yerine gelen ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kavga saat 14.00 sıralarında Dolapdere Irmak Caddesi 38 numara önünde meydana geldi. İddialara göre İsmail Atakan, Dolapdere'de kağıt topladıkları öğrenilen 4 kişiyle tartıştı. Kağıt toplayıcılarından kaçan Atakan, 38 numaradaki bir dükkana sığındı. Dükkan sahibinin koruduğu Atakan bir süre sonra dışarı çıktı. Gencin çıktığını gören karşı taraftakiler saklandıkları yerden çıkarak Atakan'a demir sopa ve bıçaklarla saldırdı.

Kasığından ve baldırından bıçaklanan İsmail Atakan ağır şekilde yaralandı. Genci yaralayanlar hemen olay yerinden uzaklaşırken vatandaşlar olay yerine ambulans ve polis ekibi çağırdı. Şuuru açık olduğu gözlenen Atakan kan kaybederken, vatandaşlar kan gölüne dönen olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Vatandaşlar gencin yaralarının üzerine tampon yapmaya çalışırken, Atakan'ın da olanları izlemesi dikkat çekti. Bir süre sonra Atakan kan kaybından bayıldı. İhbarın yapılmasının ardından kısa süre sonra polis ekipleri ve gazeteciler olay yerine ulaşırken ilk yardım ekipleri uzun süre beklendi.

Ambulansın beklenmesi sırasında Atakan'a müdahale eden vatandaşlar ile polisler arasında tartışma yaşandı. Yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine gelen ilk yardım ekipleri, tepkiler arasında yaralıya müdahale etti. Olay yerindeki kanları ve yaralının durumunu gören sağlık ekipleri, yaralının hemen sedyeye konulmasını istedi. Vatandaşlardan da yardım isteyen sağlık ekibi, yaralıyı hemen ambulansa aldı. Yaralı genç daha sonra Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sol kasık ve sol karın boşluğundan 5 cm arayla 2 bıçak darbesi aldığı öğrenilen İsmail Atakan'ın durumunun ağır olduğu ve hemen ameliyata alındığı öğrenildi. Gencin hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

Atakan'ın saldırganlardan kaçarak sığındığı işyerinin sahibi, genci dışarı çıkmaması konusunda uyardığını belirterek şöyle konuştu: "Dükkanıma geldi, sığındı. Kovalayanları ben gönderdim. 'Girmeyin dükkanıma, gidin' dedim. 4-5 kişi vardı. Kovalayanların gittiğini görünce çıkmak istedi. Biz 'çıkma bekle' dedik. Ama o dinlemedi. Dışarı çıktı. Sonra saldırdılar. Birinin elinde bıçak, birinin elinde demir sopa, birisinin alinde süpürge sapı vardı, birinin elinde ise başka şeyler vardı."

Bu arada polis ekipleri olaya karıştığı öne sürülen S.N.S.'yi (17) gözaltına aldı. Şahıs daha sonra karakola götürüldü. Polis, kaçan diğer saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.