Hükümet, kredi musluğunu açtı, koyun üreticilerinin yüzü güldü

Hükümetin, koyunculuğun gelişmesi için Haziran ayında yürürlüğü koyduğu kredi desteği yetiştiricileri sevindirdi. Teminat veren yetiştiriciye 1 milyon

Hükümetin, koyunculuğun gelişmesi için Haziran ayında yürürlüğü koyduğu kredi desteği yetiştiricileri sevindirdi. Teminat veren yetiştiriciye 1 milyon 500 bin TL'ye kadar sıfır faizli 7 yıl geri ödemeli kredi, koyun fiyatlarını yükseltti.

Türkiye'de koyunculuğun yeniden canlanması için harekete geçen hükümetin, Haziran ayında Resmi Gazete'de yayınlattığı yasal düzenlemeye göre 2 milyon koyun desteklenecek. 2009 yılına kadar para etmediği için kesilen koyun ve keçi fiyatları tavan yaptı. Üretici piyasa almak için koyun bulmakta zorlanıyor.

Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fettah Öztürk, hükümetin kredi desteği sayesinde koyun fiyatlarının tekrar yükselişe geçtiğini ifade etti. Başkan Öztürk, kısa bir süre sonra Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın altın çağını yaşayacağını belirtti. Öztürk, şunları söyledi:

"Şu an koyun keçi fiyatları yüksek. Canlı hayvan kilosu 10 lira. Hayvan sayısında düşme yok. Hükümetin aldığı son kararla küçükbaş hayvan sayısında artış yaşanıyor. Tüm üreticiler koyun-kuzu bulma peşinde. Koyunculuk yükselecek. Kısa bir süre içerisinde koyunculuk tekrar duraklama döneminden yükselme dönemine geçecek."

SIFIR FAİZLİ 7 YIL GERİ ÖDEMELİ KREDİ KOYUN PİYASASINI HAREKETLENDİRDİ

Yetiştirici Birliği Başkanı Öztürk, üreticiye sağlanan kredi fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Üreticilere seslenen Öztürk, "Sıfır faizli, 2 yıl ötelemeli krediler 7 yıl içerisinde ödenecek. Teminat veren kişilere 1 milyon 500 bin TL'ye kadar kredi veriliyor. 2 milyon koyun acilen desteklenecek. Haziran ayı itibariyle Resmi Gazete'de yayınlandı. Hayvanlarını temin eden vatandaş krediye başvuracak. Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne üye olacak ve hayvanlarını küpeletecek. Daha sonra da hayvan sayısına göre destekleme parasını alacak. Bu büyük ve tarihi bir fırsat. Üreticilerimiz bu fırsatı iyi değerlendirmeli." diye konuştu.